BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,58
ALTIN 2.386,01
HABER /  GÜNCEL

Ağlayan Başbakan'a muhteşem karşılama

23 Nisan'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın koltuğuna oturduğunda ağlayarak Türkiye’nin de gündemine oturan kız evine döndü.

Abone ol

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın koltuğuna oturduğunda ağlayarak Türkiye’nin de gündemine oturan Mersinli Nermin İrem Kocakalay, otogarda arkadaşları tarafından ‘Hoşgeldin Başbakan’ tezahüratıyla karşılandı. 

23 Nisan kutlamaları kapsamında Ankara’ya giden merkez Akdeniz ilçesindeki İleri Ortaokulu ile merkez Yenişehir ilçesindeki Barbaros Ortaokulu’ndan aralarında Başbakan Erdoğan’ın koltuğuna oturan Nermin İrem Kocakalay ile Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın koltuğuna oturan İlker Harman’ın da bulunduğu 12 öğrenci ile öğretmenleri, akşam saatlerinde Mersin’e döndü.

Mersin Otogarı’nda başta Nermin’in annesi Meltem Uyar olmak üzere İleri Ortaokulu Müdürü Ömer Kurtuluş Okat, Okul Aile Birliği üyeleri, Nermin’in sınıf arkadaşları ve çocukların aileleri tarafından çiçeklerle karşılanan öğrenciler büyük sevinç yaşadı. Özellikle Nermin’in sınıf arkadaşlarının ‘Hoşgeldin Başbakan’ şeklinde tezahürat yaparak, Nermin’i alkışlarla karşılamaları dikkat çekti.

Otobüsten inişinde annesine ve dedesine sarılan 5. sınıf öğrencisi Nermin İrem Kocakalay, duygularını ve yaşadıklarını gazetecilere anlattı. Başbakan Erdoğan’ın koltuğuna oturduğunda ilk başta çok heyecanlandığını belirten Nermin, “O yüzden biraz duygulandım. Ağlamam o yüzdendi” dedi.

Erdoğan’ın “Böyle bir rüya gördün mü?” diye sorduğunu aktaran Nermin, “Ben de ‘evet’ dedim. Beğendiğini söyledi” diye konuştu.

“HEDEFİM KESİNLİKLE BAŞBAKAN OLMAK”
Daha sonra telefonla görüştüğü annesinin, “Sen ağlasan da ağlamasan da yine çok güzel görünüyorsun” diyerek destek olduğunu ifade eden Nermin, o koltuğa oturduktan sonra artık hedefinin kesinlikle başbakan olmak olduğunu söyledi. Nermin, “İleride kesinlikle o koltuğa oturmayı düşünüyorum, söz verdim. Hedefim başbakan olmak. Önceki hedefim Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nde çalışmaktı. Şimdi başbakan olmayı düşünüyorum” şeklinde konuştu.

İleri Ortaokulu’nda İngilizce öğretmeni olan ve kızı Nermin’in de derslerine giren anne Meltem Uyar ise, çok mutlu olduğunu dile getirdi. Çocukların Ankara’ya çok güzel hazırlanarak, eğlenmek, gezmek, görmek için gittiklerini vurgulayan Uyar, Başbakan Erdoğan’ın koltuğuna oturduğunda kızını izlediğini belirtti. Uyar, kızının heyecanlanıp ağlamasıyla ilgili olarak ise, “Gördüğüm zaman ben de üzüldüm ama 5. sınıf öğrencisinin duygularıydı onlar. Saf, temiz duygularıydı. Güzel kurtardı, sonuna kadar da savaştı, bitirdi konuşmasını. Önemli olan o. Ben mutluyum, böyle bir şeyi yaşadığı için kendisiyle de gurur duyuyorum ama her şeyden önce derslerine devam edecek, başarılı olacak, başarı şart. Eğitimi çok önemli” dedi.
Nermin’in nasıl seçildiğini de anlatan Uyar, “Okul idaresi tarafından derece yapmış çocuklar belirlendi. Kendisi de görüşmüş, müdür bey de ‘tamam’ demiş. Sonra da diğer öğrencilerle birlikte gruba katıldı” ifadelerini kullandı.

Anlattığı rüyanın Nermin’in düşünceleri olduğunu, teyzesiyle birlikte bu düşüncelerini rüya olarak anlatmaya karar verdiklerini kaydeden Uyar, tam onun yaşına uygun güzel bir şeyin ortaya çıktığını dile getirdi. Uyar, kızı Nermin’in başbakan olma hedefini ise, “Çalışması, eğitimine çok önem vermesi gerekiyor. Çalışacak, başarılı bir öğrenci olacak, vatana, millete hayırlı bir evlat olacak. Onu istiyoruz” sözleriyle değerlendirdi.