BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,55
ALTIN 2.377,98
HABER /  GÜNCEL

ODTÜ savaş alanına döndü

Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde olaylar çıktı. Polis yaklaşık 5 saatlik müdahalenin ardından olaylara son verdi.

Abone ol

Bilim ve Ütopya dergisinin ODTÜ'de düzenlediği ödül töreninde karşıt görüşlü öğrenciler arasında kavga çıktı.

Polisin de müdahalede bulunduğu olaylarda 15 kişi yaralandı. Olaylar yaklaşık 5 saatlik müdahalenin ardından sona erdi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

ODTÜ Kampüsü'nde akşam saatlerinde düzenlenen ödül töreninde, karşıt görüşlü öğrenciler arasında kavga çıktı. Kavganın büyümesi üzerine emniyet güçleri kampüse girerek olaya müdahale etti.

Kampüs dışına çıkmaları engellenmeye çalışılan gruptakiler, polise taşla saldırdı. Bunun üzerine çevik kuvvet ekipleri, gruba biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti.

Öğrencilerin kavgasında 15 kişinin yaralandığı, yaralıların hastanelerde tedavi altına alındığı öğrenildi.

SALDIRI ANINI ANLATTI

Olayı değerlendiren Bilim ve Ütopya Kooperatifi Başkanı Prof. Dr. Semih Koray, "Bu ödül töreni her yıl ODTÜ'de düzenleniyor. Törenin ardından bir kokteyl düzenledik. Saldırı bu sırada başladı. Buraya taşlı sopalı saldırı gerçekleştirildi. Sayısı 12 olan yaralanan bilim insanı ve TGB'li arkadaşları ben hastaneye götürdüm. Bu saldırıyı düzenleyenler bilim düşmanlarıdır. Değişik istihbarat örgütlerinin denetimi altında olan gruplardır. Geçenlerde de Bilim Ütopya standı açan arkadaşlara bir saldırı söz konusu olmuştu. Bunlar içinde anarşistinden öğrenci kolektiflerine, PKK'sına kadar hepsinin bir arada olduğunu söylemek yanlış olmaz." dedi.

a.20130424214819.jpg