BIST 10.102
DOLAR 32,38
EURO 34,77
ALTIN 2.412,49
HABER /  SPOR

Ağlatacak derbi yorumu

Fenerbahçe maçından sonra Rıdvan maçla ilgili düşüncelerini söyledi. Derbiyle ilgili görüşlerini aktardı. Bakın neler söyledi?

Abone ol

İNTERENTHABER
Nur Akman

Fenerbahçe Eskişehir'de 2-2 berabere kaldı. Üstelik Eskişehir uzatmalarla birlikte 70 dakika boyunca 10 kişiyle oynadı. Futbol yorumcusu Rıdvan Fenerbahçe'nin yabancı futbolcularına veryansın etti. Takımın organizasyon eksikliğinin altını çizdi.


DERBİ NE OLUR? 
Ünlü yorumcu Rıdvan Dilmen önümüzdeki hafta Şükrü Saraçoğlu sitesinde oynanacak Galatasaray-Fenerbahçe derbisi için Fenerbahçe'nin tek avantajının taraftar olduğunu söyledi. Rıdvan "Ben Fenerbahçe'nin daha kötü olduğu zamanları da gördüm. O zamanlarda da Galatasaray'ı yendi. Bir gelenek olmuştu ama bu maça çok iyi hazırlanmalı. Taraftarından başka avantajı yok" dedi.  

BİR TEK HAKEME ÇARPIP GOL OLMADI

Fenerbahçe'nin son 5 maçta 15 gol yediğini hatırlatan Rıdvan Fenerbahçe'nin her koşulda gol yediğini söyledi. "Hem savunma yapıyorsunuz, hem pozisyon veriyorsunuz. Duran top var, uzaktan şut var, kendi kalelerine gol atma, madem onlar atamadı biz atarız demek var... Gol yeme konusunda ne varsa hepsi var. Top bir tek hakeme çarpıp kaleye girmedi" dedi.

ORTASAHADA YARIM SAAT OYNUYOR

Rıdvan'a göre takım 4 savunma ve 2 libero oynamasına yani göbeği sağlam tutmasına rağmen çok gol yiyor. Ortasahada yarım saat oynuyor.

Rıdvan takımın oyuncuları hakkında ise şunları söyledi:

"Selçuk, Maldonado önde baskı yapacak oyuncular değil... Carlos da önce baskı yapamıyor. Zaten söyledi. Gençken gidiyordum dedi. Gençken Fenerbahçe'de oynamıyordu... "Zaten gelmezdim" demek istiyor aslında

SEMİH'TEN ORTA SAHA YARATAMAZSINIZ

Antrenörün yeterli olmadığını  hep söylüyoruz. Semih'ten orta saha yaratmaya kalktı ama Semih'ten orta saha yaratamazsınız. Ama önde Türkiye'nin 1 numaralı santraforu

Hatalar teknik direktör değiştirilince başladı. Orta sahada her iki yöne oynayan oyuncu olmalı... Mevcut kadroda ya savunmacı orta saha oyuncusu var, ya da forvete yakın oynayan Semih, Alex var."

FİZİK GÜCÜN YOKSA BEN DE OYNAYAYIM

Fenerbahçe'nin sezon başından itibaren yapılanmasının doğru olmadığını söyleyen Rıdvan Fenerbahçe 9 haftada 14 puan kaybetti. Fenerbahçe'nin forması kaybetmez. Futbolda fizik gücünüz olmazsa olmaz. Eski futbolcular da futbol oynar. Lefter'i getirirsiniz, beni getirirsiniz. Ama oynayamayız." dedi.

SERVET LUGANO KARŞILAŞTIRMASI

Ünlü yorumcu Servet'le Lugano karşılaştırması da yaptı. "Servet Milan maçının bedelini ödedi. Sivas aktarmalı Galatasaray'a gitti. şampiyon oldu. Böyle bir oyuncudan, sıfır maliyetli bir oyuncudan, ciddi rakamlı Lugano'ya alıyorsun. Kötü oynuyor." dedi.

EDU'NUN YÜRÜYECEK HALİ YOK

Diğer yabancı oyuncular hakkında da şunları söyledi:

"Edu'ya gelelim. Gözlerine bakarsanız, ruh gibi... Yürüyecek hali yok adamın... Hadi Carlos'un mazereti var. Ama herkes Moldanado kötü diyor... Lugano kötü diyen birini duydunuz mu?" 

FUTBOLCULARIN DİNLENMESİNE İZİN YOK

Fenerbahçe'deki organizasyon bozukluğuna da değinen Rıdvan futbolcuların bugece karayoluyla 12'de yola çıkıp, sabaha karşı 4'te İstanbul'da olacağını ve hiç dinlenmeden yine yola çıkacağını söyledi. "Futbolculuk kolay meslek değil ki, neden dinlenmesine izin vermiyorsun, bir gece fazla kal Eskişehir'de. Bu nasıl organizasyon" dedi...