BIST 10.046
DOLAR 32,29
EURO 34,69
ALTIN 2.407,15
HABER /  DÜNYA

Ağır silahlarla 161 kişiyi öldürdüler

Suriye'de Esad yönetiminin muhaliflere karşı yürüttüğü kanlı operasyonlar sürüyor.

Abone ol

Suriye'de Esed yönetimindeki ordu birliklerinin muhaliflerin yoğun olduğu kentlere ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda 161 kişinin öldüğü bildirildi.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), başkent Şam'ın banliyölerinde 51, Halep'te 48, Deyru'z Zor'da 21, Dera'da 19, İdlib'te 10, Hama'da 7, Humus'ta 4 ve Kuneytra'da bir olmak üzere ülke genelindeki olaylarda ölü sayısının 161'e çıktığını duyurdu.

Bu arada, Şam'ın Kabun, Berze, Cobar, Duma, Heresta bölgeleri ile Artuz, Kafr Batna ve Rankus beldelerinin top ve tank ateşine maruz kaldığını ve helikopterlerce bombalandığını aktaran Şam haber ağı (SNN), güvenlik güçlerinin Kadisiye bölgesinde aralarında kadın ve çocukların da yer aldığı çok sayıda kişiyi infaz ettiğini belirtti.

SİLAHLI GRUPLAR ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Kentin Deyr Asafir bölgesinin savaş uçaklarınca bombalandığını aktaran SNN, askerlerin Şam'ın güneyinde yer alan ve Filistinli mültecilerin kaldığı Yermuk kampına baskınlar düzenlediğini ve çok sayıda tutuklamanın yapıldığını dile getirdi.

Halep'in birçok semtinde Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile Esed birlikleri arasında sokak çatışmalarının yaşandığını ve ÖSO'unun kentte bazı stratejik yerleri ele geçirdiğini kaydeden SNN, savaş uçaklarının şehrin Kles, Neyra, Sahur ve Şear banliyölerini bombalandığına değindi.

Öte yandan, Suriye devlet televizyonu, güvenlik güçlerinin Halep, Dera, İdlib ve Deyru'z Zor kentinde çok sayıda silahlı grubu etkisiz hale getirdiğini ve silahlı gruplara ait onlarca aracı imha ettiğini duyurdu.