BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  POLİTİKA

Ağardan Fransaya mektup

Fransız siyasi parti liderlerine mektup yollayan Ağar, sözde soykırım yasasının engellenmesini istedi.

Abone ol

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Fransa parlamentosundaki siyasi parti liderlerine birer mektup yazarak, sözde Ermeni soykırımının reddini suç haline getirmeyi öngören tasarının kabul edilmemesini istedi.

DYP Genel Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Ağar, Halk
Hareketi İçin Birlik Partisi, Fransız Demokrasisi İçin Birlik Partisi, Fransa İçin Hareket Partisi, Ulusal Cephe Partisi, Fransa Sosyalist Partisi, Fransa Yeşiller Partisi ve Fransız Komünist Partisi'nin liderlerine birer mektup gönderdi.

Mektubunda, söz konusu tasarının, Türkiye-Fransa ilişkilerini her alanda ve düzeyde olumsuz etkileyeceğini belirten Ağar, şunları kaydetti:

''Fransa Parlamentosunda gündeme getirilen ve Türklerin, Ermenilere soykırım uygulamış bulunduğu iddialarını içererek, bunların reddedilmesini suç sayan tasarılar, tarihi gerçeklerle tümüyle ters düşmektedir. Böylesine keyfi siyasi yaklaşımlar kesinlikle kabul edilemez. Bu girişimlerin Türk-Fransız ilişkilerini her alanda ve düzeyde olumsuz biçimde etkileyeceği açıktır.

Ayrıca, bu yaklaşımlar Türkiye ve Fransa'nın savundukları ortak çağdaş evrensel değerler ve bağlı bulundukları Avrupa ilkelerinin başında gelen düşünce ve ifade özgürlüğü ile de bağdaşmamaktadır. Ülkemiz halklarına mal olmuş dostluk anlayışına değer veren ve bunun devamına özen gösterilmesi gerektiğine inanan bir siyasi parti olarak, Fransa toplumunu ve siyasasını, gerçekleri çarpıtan, insan hak ve özgürlüklerine kökten ters düşen ve Türk-Fransız ilişkilerini derinden yaralayan bu girişimleri engellemeye davet ediyoruz.''