BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,69
ALTIN 2.401,45
HABER /  GÜNCEL

Afyonkarahisar şehidini uğurladı!

Ergani'de şehit düşen Astsubay Üstçavuş Ahmet Yumak, Sandıklı'da toprağa verildi!

Abone ol

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde önceki gün meydana gelen terör saldırısında ağır yaralanan ve yapılan müdahalelere rağmen tedavi gördüğü hastanede 2 gün sonra şehit olan Astsubay Üstçavuş Ahmet Yumak'ın (30) cenazesi, memleketi Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde toprağa verildi.

Astsubay Üstçavuş Ahmet Yumak'ın cenazesi, uçakla Afyonkarahisar Askeri Havaalanı'na getirildi. Cenaze nakil aracı ve askeri araçların konvoyu eşliğinde memleketi Sandıklı ilçesine getirilen Şehit Yumak'ın cenazesi, ailesinin yaşadığı Ece Mahallesi'ndeki evine götürüldü. Şehit Yumak'ın evinin çevresinde ve bu güzergahtaki konutlarda Türk bayraklarının asıldığı görüldü.

Evinin önünde toplanan yüzlerce kişi şehit Yumak'ı dualarla karşıladı. Bir süre evinin önünde bekletilen Yumak'ın cenazesi, okunan duaların ardından Sandıklı Ulu Cami'ye getirildi.

Burada düzenlenen askeri törende konuşan Piyade Binbaşı Tuncay Timuçin, şehit Yumak'ın, Türk bayrağı üzerine elini koyarak ettiği yemine sadık kaldığını ve bu vatan için canını verdiğini söyledi.

Eşinin Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılan ve yakınları tarafından sakinleştirilmeye çalışılan Hanife Yumak, ''Eşimi rahat bırakın artık, onu bekletmeyin götürün'' diyerek ağlaması duygulu anların yaşanmasına neden oldu. Şehit Ahmet Yumak'ın 3 yaşındaki kızı Yağmur da yakınlarının kucağında babasını son yolculuğuna uğurladı.

Şehit Yumak için düzenlenen törene, ailesi, yakınları, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Garnizon Komutana Tuğgeneral Veli Yıldırım, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Jandarma Konya Bölge Komutanı Tuğgeneral Namık Boran, çevre ilçelerin kaymakamları ile belediye başkanları, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehit Ahmet Yumak'ın cenazesi, kılınan cenaze namazının ardından bir süre askeri bando eşliğinde top arabasında götürüldü. Daha sonra cenaze aracına alınan şehit Yumak'ın cenazesi, şehir kabristanlığında toprağa verildi.

Öte yandan cenaze törenine katılan yüzlerce kişi, sloganlar atarak terörü lanetledi. 5 yıllık evli şehit Yumak'ın babası Hasan, annesi Gülay, eşi Hanife Yumak törende metanetini korumaya çalışırken, 3 yaşındaki şehit kızı Yağmur'u görenler gözyaşlarını tutamadı.