BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Afrin'de neler oluyor? Orgeneral Akar Afrin'de... 1 günde büyük temizlik

4 gün sonra yeniden açılan Suriye hava sahasını kullanan Türk jetleri, Münbiç üzerinden geçerek YPG'nin Afrin'deki komuta merkezini vurdu... TSK öldürülen terörist sayısını 1062 olarak açıkladı... Bir askerin daha şehit olduğu açıklandı...

Abone ol

Afrin'deki terör varlığına yönelik Zeytin Dalı Harekatı'nın 21. gününde Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçakları yeniden bombardımana başladı. Rusya'nın 4 günlük aranın ardından hava sahasını açması üzerine gece yarısı Afrin'deki YPG Komuta Merkezi havadan bombalandı. Gece yarısı gerçekleşen hava harekatında Afrin merkez, Minniği, Bafilun Dağı, Raco ve Kefr Cenne'deki terör mevzileri yerle bir edildi. TSK son dakika açıklamayla, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında öldürülen terörist sayısının 1062'ye yükseldiğini duyurdu. Son dakika olarak Afrin'de bir askerin daha şehit olduğu açıklandı. 5 köy daha PKK'dan arındırıldı.. İşte Afrin'den son gelişmeler...

15:26AFRİN YENİDEN ATEŞ ALTINDA

Afrin'deki PKK/PYD mevzileri, TSK tarafından çoklu roketatar ve obüs toplarıyla ateş altına alındı. Atışlar aralıklarla devam ediyor.

14:55BUGÜN TEMİZLENEN 5'İNCİ KÖY: ÇAKALLI

Zeytin Dalı Harekatı'nda TSK ve ÖSO, Afrin'in batısındaki Şeyh Hadid beldesine bağlı Orta Çakallı köyünü PYD/PKK'dan kurtardı. Şeyh Hadid'in Cukali Favkani köyü ve Cinderes beldesinin Dükkan ve Nisriyye köyü ile Nisriyye Tepesi de gün içinde alınmıştı. Böylece PYD/PKK işgalindeki Afrin'in 5 beldesinde 1'i belde merkezi, 29'ü köy, 3'ü köy altı yerleşim ve 13'ü stratejik dağ veya tepe olmak üzere 46 noktayı örgütten kurtarmış oldu.

13:34AKAR VE KOMUTANLAR DENETLEDİ

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, kuvvet komutanları ile Havadan İhbar Kontrol Uçağından Suriye'nin kuzeyinde başarıyla sürdürülen Zeytin Dalı Harekatı'nı denetledi. Genelkurmay Başkanlığından, Akar'ın gerçekleştirdiği faaliyete ilişkin bilgilendirme yapıldı. Buna göre, Orgeneral Akar, beraberindeki kuvvet komutanları ile Havadan İhbar Kontrol Uçağından Suriye'nin kuzeyinde başarıyla sürdürülen harekatı denetledi. İşte o uçak...

13:20İKİ KÖY DAHA PKK'DAN TEMİZLENDİ

TSK ve ÖSO, Zeytin Dalı Harekatı'nda Afrin'in batısındaki Eşkan ve Cukali Favkani köylerini PYD/PKK'dan kurtardı.

12:29HATAY'DAN TOP ATIŞLARI BAŞLADI

 Hatay'ın Reyhanlı, Kırıkhan ve Hassa ilçeleri karşısındaki terör mevzileri, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) topçu birliklerince ateş altına alındı. Afrin batı kırsalında yer alan teröristlere ait birçok mevzi, TSK'ya ait obüs toplarıyla vuruluyor. Sınır hattında askeri helikopter hareketliğinin devam ettiği, askeri araç sevkiyatının da sürdüğü gözlendi. Bu arada, sınır hattının bazı yerlerine ise askeri iş makineleri kullanılarak akordiyon bariyerler yerleştirildi.

12:00İKİ KÖY DAHA PKK'DAN TEMİZLENDİ

TSK ve ÖSO, Zeytin Dalı Harekatı'nda Afrin'in batısındaki Nisriyye ve Dükkan köylerini PYD/PKK'dan temizledi.

11:30ACI HABER GELDİ ŞEHİDİMİZ VAR

TSK: Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında, 09 Şubat 2018 tarihinde Afrin güney batısında PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü unsurlarına karşı gerçekleştirilen operasyonda bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur.

Afrin şehitlerinin sayısı kaç oldu? İşte tüm şehitlerin isimleri ve hikayeleriAfrin şehitlerinin sayısı kaç oldu? İşte tüm şehitlerin isimleri ve hikayeleriAfrin şehitlerinin sayısı kaç oldu? İşte tüm şehitlerin isimleri ve hikayeleriAfrin şehitlerinin sayısı kaç oldu? İşte tüm şehitlerin isimleri ve hikayeleriHABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

09:56TSK: ÖLDÜRÜLEN TERÖRİST SAISI 1062

TSK: Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Hava Kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen hava harekatı ile PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütlerine ait sığınak, barınak, mühimmat deposu ve silah mevzii olarak kullanılan 19 hedef imha edilmiştir. Bölgeden elde edilen bilgilere göre; 08 Şubat 2018 tarihinde, 34 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Harekatın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 1.062 olmuştur.

MÜNBİÇ ÜZERİNDEN GEÇTİLER: Sosyal medyaya yansıyan video kayıtlarında jetlerin sesi net şekilde duyulurken, Afrin merkezden de ilk görüntüler ve fotoğraflar geldi. Afrin merkezde YPG'nin komuta merkezinin vurulduğunu belirten yerel kaynaklar, savaş uçaklarının Menbic üstünden de geçtiğini aktarıyor.

ABD'DEN KRİZ YARATACAK ADIM: Türkiye'nin askerlerini Menbic'ten askerlerini çekmesini istediği ABD, YPG'li teröristlerin kontrolündeki ilçeye Korgeneral Paul E. Funk ve General Jamie Jarrard'ı gönderdi. YPG'nin terör örgütü PKK ile bağlantısını göremediklerini söyleyen Korgeneral Funk, Türkiye'yi herhangi bir saldırı gerçekleştiğinde karşılık vermekle tehdit etti.