BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,94
ALTIN 2.436,75
HABER /  GÜNCEL

Afrin son durum TSK'dan yeni açıklama

Afrin'de son dakika haberler gelmeye devam ediyor. TSK Afrin'de son durumu açıkladı. TSK'dan yapılan açıklamaya göre Afrin kuşatması tamamlandı. Etkisiz hale getirilen terörist sayısı ise 3567'ye yükesldi.

Abone ol

Afrin'de son dakika gelişmesi. TSK'dan yapılan açıklamaya göre Afrin kuşatması tamamlandı. Açıklamada, "Afrin harekat alanında doğudan batıya ve batıdan doğuya ilerleyen birlikler Afrin kuzeyinde buluştular" denildi.

AFRİN'DE KUŞATMA TAMAMLANDI
Afrin'de stratejik beldelerden Mabatlı ile Afrin arasındaki bağlantı yolunun kapanmasıyla Afrin kuşatmasının da kısa sürede tamamlanacağı bekleniyordu. Nitekim Anadolu Ajansı'nın geçtiği son dakika haberinde Afrin kuşatmasının tamamlandığı, harekat alanın doğudan batıya ve batıdan doğuya ilerleyen birliklerin Afrin'in kuzeyinde buluştukları öğrenildi. Yaşanan bu son gelişmeyle birlikte Afrin'in dört bir tarafın kuşatılmış oldu.

TSK yen açıklama yaparak Afrin'de etkisiz hale getirilen terörist sayısının 3567'ye yükseldiğini duyurdu. TSK tarafından vurulduğu iddia edilen Afrin Hastanesinin bugün 09.43'te kaydedilen ve iddiaların yalan olduğunu ortaya koyan görüntüleri de paylaşıldı.

7 KÖY DAHA TEMİZLENDİ
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Afrin'de 3 köyü daha teröristlerden kurtardı. Gün içinde teröristlerden temizlenen köy sayısı 7'ye yükseldi

Sahadaki AA muhabirlerinin bildirdiğine göre, TSK ve ÖSO, Afrin'in kuzeybatısındaki Mabatlı beldesine bağlı Hacı Kasımlı, güneyindeki Cinderes beldesine bağlı Eşkanşarki köyleri ile Afrin ilçe merkezine bağlı Astaro köylerini YPG/PKK-DEAŞ'tan arındırdı.

MABADLI İLE AFRİN BAĞLANTISI KESİLDİ
TSK ve ÖSO, bugün Afrin'in Kokani, Aynel Hacer, Heltangarbi ve Çakıllıeccum köylerini teröristlerden temizlemiş ve Mabatlı beldesi ile Afrin ilçe merkezi arasındaki ana kara yolu bağlantısını kesmişti.

Böylece gün içinde teröristlerden temizlenen köy sayısı 7'ye yükseldi. TSK ve ÖSO'nun harekatta kontrol altına aldığı bölge sayısı 224'ü köy ve 44'ü kritik nokta olmak üzere 268'e ulaştı. Afrin ilçe merkezi etrafındaki kuşatmayı sıkılaştıran birlikler, Kafer Çil'i alarak merkeze ait dış mahallelerin 600 metre yakınına ulaşmıştı.

3567 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ
Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, hudutlar ve bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak, Suriye'nin kuzeybatısındaki Afrin'de PYD/YPG/PKK/KCK ve DEAŞ mensuplarını etkisiz hale getirmek, dost ve kardeş halkı, teröristlerin baskı ve zulmünden kurtarmak amacıyla 20 Ocak'ta başlatılan harekat sürüyor. Harekatın başlangıcından bu yana etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3567 oldu.

MESKUN MAHAL OPERASYONU BAŞLAYABİLİR
Afrin'in etrafı kuşatıldı. Meskun mahal operasyonları her an başlayabilir. Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu, sivillerin tahliyesi için koridoru açık tutuyor. Terör örgütü PYD/PKK'dan kurtulan siviller TSK'nın ve ÖSO'nun kontrolündeki bölgelere kaçıyorlar. Terör örgütü PKK/PYD, sivillerin kentten tahliyesini önlemek amacıyla kaçış güzergahlarına hendekler kazıyor.

YPG'NİN HASTANE YALANI
Öte yandan TSK, Afrin’de hastane bombalandığı iddialarını da yalanladı.  Genelkurmay Başkanlığınca, Afrin kent merkezinde teröristler tarafından bina, tesis ve araçların yakıldığı, yıkıldığı, bunların içerisinde hastane binasının da olduğu, bu tür olayların ve şehre verilen zararların Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından gerçekleştirildiğine dair uluslararası kamuoyunda algı yaratılmaya çalışıldığı bildirildi. TSK tarafından vurulduğu öne sürülen Afrin Hastanesi'nin bugün 09.43'te kaydedilen ve iddiaların yalan olduğunu ortaya koyan görüntüleri paylaşıldı.

TSK YPG'NİN "VURULDU" DEDİĞİ O HASTANENİN GÖRÜNTÜSÜNÜ PAYLAŞTI

Son milli silah hedefi 12'den vurdu! Afrin'e gidiyor...Son milli silah hedefi 12'den vurdu! Afrin'e gidiyor...Son milli silah hedefi 12'den vurdu! Afrin'e gidiyor...Son milli silah hedefi 12'den vurdu! Afrin'e gidiyor...HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

TERÖRİSTLERİN ARAÇLARI YAKMA ANI 

Afrin kent merkezinde sivillerin çıkışını engellemek için araçları yakan teröristlerin görüntüleri, TSK tarafından paylaşıldı.