BIST 9.080
DOLAR 32,31
EURO 34,99
ALTIN 2.311,13
HABER /  GÜNCEL

Afrin Harekatı'nın komutası ona geçti!

İlk iki gün Genelkurmay Karargahı'nın bizzat yönettiği Zeytin Dalı Harekatı'nda kara operasyonun başlamasıyla birlikte komuta İkinci Ordu Komutanı İsmail Metin Temel’e geçti.

Abone ol

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin'e yönelik Zeytin Dalı Harekatı'nın kara operasyonlarının başlamasıyla komuta el değiştirdi. İlk iki gün Genelkurmay Karargahı'nın bizzat yönettiği operasyonda komuta İkinci Ordu Komutanı İsmail Metin Temel’e geçti.

Türk istihbarat birimlerinin harekâtta TSK unsurları ile eşgüdüm halinde hareket ettikleri bildirildi. Hürriyet’in edindiği bilgiye göre istihbarat birimleri, Afrin merkezinden anlık görüntü ve bilgi akışı çalışmalarına da başladı.

İSTİHBARAT BİRİMLERİ NE YAPIYOR?: Harekâta istihbarat birimlerinin katkıları şöyle:

- Taktik düzeyde elektronik ve teknik istihbarat desteğinin sağlanması,
- Bu kapsamda gerçekleştirilen görüntü analizlerinin ve kestirmesi yapılan sinyal istihbaratlarının anlık olarak sahadaki birliklere iletilmesi,
- Özgür Suriye Ordusu birliklerinin koordinasyonu ve harekâta yönlendirilmesi,
- Hava saldırıları için hedef belirleme, hedef güncelleme ve imha edilen hedefin son durumu hakkında istihbarat toplama desteği,
- Afrin kent merkezinden anlık bilgi ve görüntü akışının sağlanmasında TSK ile eşgüdüm halinde hareket edilmesi.

HANGİ YERLİ MÜHİMMATLAR KULLANILIYOR?: Bu arada Başbakan Binali Yıldırım’ın işaret ettiği, kullanılan yerli mühimmatların önemli bir kesimini, Türk savaş uçaklarının kullandığı lazer güdümlü nüfuz edici bombalar, bombaların hedefe ulaşımında önemli rol oynayan hassas ve kanat güdümlü kitler, Sakarya ve Kasırga olarak adlandırılan çok namlulu roketatarların (ÇNRA) oluşturduğu öğrenildi.

KARADA KOMUTA TEMEL KOMUTANDA: Zeytin Dalı Harekâtı’nda kara harekâtı safhasına geçilmesiyle birlikte harekâtın kara komutanlığı bölgenin bağlı olduğu İkinci Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel’e geçti.