BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Afganlar isyanda! Pakistan'da hükümetin "yeni vize politikası" protesto edildi

Pakistan'da geçici hükümetin uygulamaya koyduğu "yeni vize politikası" binlerce kişi tarafından Afganistan sınırındaki Çaman'da protesto edildi.

Abone ol

Ulusal basındaki haberlere göre, Belucistan eyaletine bağlı Çaman'da Afganistan sınırına giden yolu protesto için kapatan göstericiler, geçici hükümetin uygulamaya koyduğu yeni vize politikasının yürürlükten kaldırılmasını talep etti.

Bölgede esnaflık yapan Gausullah Açakzai, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Pakistan hükümetinin geçerli pasaport ve vizesi olmayan Afganları ülkeye almadığını belirtti.

Daha önce sınır bölgesinde çalışan ve her iki ülkenin vatandaşlarının kimlik kartlarıyla geçiş yapabildiğini hatırlatan Açakzai, "Şu an kimse kimlik kartlarıyla Afganistan'a geçemiyor ve oradan da buraya gelemiyor." dedi.

Öte yandan İçişleri Bakanı Sarfaraz Ahmed Bugti, başkent İslamabad'da yaptığı açıklamada, ülkede yasa dışı bulunan yabancıların ayrılmaları için 31 Ekim'in son tarih olduğuna işaret ederek bu karardan taviz verilmeyeceğini söyledi.

Bugti, Pakistan'da yasa dışı bulunan ve ülkeden ayrılmayacak yabancıların tutulmaları için ülke genelinde merkezlerin kurulduğunu dile getirerek gönüllü ayrılanlara da hükümetin yardımcı olduğunu kaydetti.

Pakistan'dan ayrılan yabancıların sayısının 20 Ekim itibarıyla 52 binin üzerinde olduğu açıklanmıştı.

Bakan Bugti, 4 Ekim'de yaptığı açıklamada, ülkede yasa dışı yaşayan yabancıların Pakistan'ı gönüllü terk etmeleri için verilen süreyi hatırlatarak kasımda bu kapsama giren tüm yabancıların sınır dışı edileceğini söylemişti.