BIST 10.190
DOLAR 32,36
EURO 34,66
ALTIN 2.381,16
HABER /  GÜNCEL

Afganistan'ın batısında valiliğe saldırı

Ülkenin batısındaki Farah eyaletinde valilik binalarına yönelen intihar saldırısında 6 polis, 1 sivil ve 4 saldırgan öldü, 13 kişi yaralandı.

Abone ol

Afganistan polis yetkilileri ülkenin batısındaki Farah eyaletinde valilik binalarına yönelen bir intihar saldırısı ve ardından yaşanan çatışmada 6 polis, 1 sivil, 4 de saldırganın öldüğünü söylüyorlar.

Saldırganlardan birinin vilayet binalarının girişinde üzerindeki bombayı patlattığı diğerlerinin de çatışarak içeri girdikleri bildiriliyor.

Resmi binalar sık sık Taliban tarafından hedef alınıyor. Farah, İran sınırında stratejik olarak önemli bir eyalet.

Afgan istihbarat yetkilileri ve polisi BBC'ye, saldırganların el bombaları, roketatarlar ve tabancalarla geldiklerini söylediler.

Farah eyaleti Vali yardımcısı Muhammed Yunus Resuli saldırganların polis üniformalı olduklarını ve kendisinin, yaralanmadan önce saldırganlardan ikisini öldürdüğünü söyledi.

Vali yardımcısı Afganistan'ın 1. Kanal televizyonuna "Güçsüz düşene kadar polise ve diğerlerine cesaret verdim. Saldırganlardan ikisini öldürerek canımı kurtardım. Sayın vali ve 10-12 eyalet büyüğü ve yetkilisi, ve benim oğlum yaralananlar arasında. Allah bizi korudu" diye konuştu.

Vali yardımcısı Resuli yaralı sayısının daha yüksek olabileceğini de ekledi ve "Hiç kimseye merhamet etmediler, karşılarına çıkan herkese, hademeden temizlikçiye kadar ateş açtılar" dedi.

Farah hastanesi başhekimi yaralı olarak getirilen 13 kişi arasında ikisi kadın, biri 1 yaşında bir çocuk ve ikisi yaşlı olmak üzere beş de sivil olduğunu söyledi.

Geçen ay iki Taliban savaşçısı Kandahar eyaletinin vileyat binalarına girmeyi başarmış ve yarım saat süren bir çatışmadan sonra öldürülmüşlerdi.