BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,02
ALTIN 2.512,84
HABER /  DÜNYA

Afganistan'daki saldırıda 52 sivil öldü

NATO'nun Sangin bölgesinde yürüttüğü operasyonda ilk belirlemelere göre 52 sivil hayatını kaybetti.

Abone ol

Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai, geçen hafta güneydeki Helmand vilayetinin Sangin bölgesinde düzenlenen roket saldırısından NATO'nun sorumlu olduğunu ve saldırıda 52 sivilin öldüğünü açıkladı.

Karzai, yaptığı yazılı açıklamada, Afgan gizli servisinin, NATO'ya ait bir roketin Sangin'deki Regi köyünü vurduğunu belirlediğini kaydederek, aralarında çocuklar ve kadınlar da bulunan 52 sivilin yaşamını yitirdiğini belirtti ve saldırıyı kınadı.

NATO Sözcüsü Albay Wayne Shanks ise, olayla ilgili ilk raporlarda sivil kayıpları ya da roketlerin rotasından saptığını teyit eden bir bilgi olmadığını
söyledi.

Militanlarla NATO askerleri arasında cuma günü olay yerine 7-8 kilometre uzaklıktaki bir bölgede çatışma çıktığını ifade eden Shanks, ancak raporlarda bu çatışmanın, Regi'deki roket saldırısıyla ilişkili olduğunu gösteren bir bilgi bulunmadığını savundu.

Afgan hükümeti daha önce yaptığı açıklamada, 45 sivilin yaşamını yitirdiği roket saldırısının militanlarca mı yoksa uluslararası güç tarafından mı düzenlendiğinin belirlenmesi için soruşturma açılacağını duyurmuştu.