BIST 10.046
DOLAR 32,31
EURO 34,68
ALTIN 2.406,54
HABER /  GÜNCEL

Af yada örtülü af söz konusu mu ?

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, “Af diye bir şey gündemde yok, bu yasanın içinde örtülü af yok” dedi. <br/>Başbakan Yardımcısı Atalay, TBM...

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, “Af diye bir şey gündemde yok, bu yasanın içinde örtülü af yok” dedi.
Başbakan Yardımcısı Atalay, TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen, çözüm sürecine ilişkin Terörün Sona Erdirilmesi ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Tasarısı’nın 3. Maddesi üzerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı. Terörle Mücadele Kanunu’nun kaldırılmasının şu anda gündemlerinde olmadığını belirten Atalay, “2005’te TCK yeniden yapılırken, Terörle Mücadele Kanunu’ndaki maddelerin tamamı neredeyse oraya paralel maddeler olarak konuldu. Şu anda, hem Terörle Mücadele Kanunu var, hem de TCK var. Terörle Mücadele Kanunu’nun kaldırılmasından fazla da bir kayıp olmuyor ama şu anda onu düşünmüyoruz. Çözüm sürecinin aldığı mesafe içinde düşünülebilecek bir konudur. Af diye bir şey gündemde yok. Örtülü af diye bir şey bu yasada yok. Yasada ne var? Eve dönüşlerle ilgili çalışmalar yapılabilir, yeni yasal düzenlemeler olabilir, onlar Meclis’e gelecektir. Bu yasanın içinde örtülü af yok ve yasayla asla Bakanlar Kurulu’na KHK yetkisi vermiyor. TBMM’de her şeyin sorulması, konuşulması ve tartışılması gerçekten kazanımdır, ben bundan memnum oluyorum” ifadelerini kullandı.

OKTAY VURAL’IN İDDİASI
Başbakan Yardımcısı Atalay, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural’ın, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı’nın, Türkmenler için topladığı yardım malzemelerinin yer aldığı TIR’ların Habur’da bekletildiği iddiası ile ilgili olarak ise şunları kaydetti:
“Irak’taki olaylar üzerine, hem Musul’dan hem de Türkmenler’in yaşadığı Telafer’den ayrılanlar için Türkiye olarak çok ciddi yardım ettik. Ben, bizzat AFAD Başkanı’nı gönderdim. AFAD Başkanı gitti ve Telafer’den ayrılan Türkmenler için özel bir kamp oluşturuldu. Yardımlarımız da oraya gidiyor. Söylediğiniz TIR’ların geçici olarak bir sorunu var mı bilmiyorum ama AFAD olarak sürekli olarak ciddi yardım gönderiyor.”
(İHA)