BIST 10.094
DOLAR 32,38
EURO 34,75
ALTIN 2.409,52
HABER /  GÜNCEL

Adil Öksüz'ü serbest bırakan itirafçı hakime büyük şok!

15 Temmuz darbe girişiminin esrarengiz ismi Adil Öksüz'ü serbest bırakan hakim, elektronik kelepçeli ev hapsine alınmıştı. Meslekten ihraç edilen Çetin Sönmez için hapis kararı çıktı. Çetin Sönmez itirafçı olmuştu.

Abone ol

15 Temmuz darbe kalkışmasının kilit isimlerinden firari sanık Adil Öksüz'ü serbest bıraktıktan sonra meslekten ihraç edilen ve daha sonra da hakkında yakalama kararı çıkartılarak elektronik kelepçeyle ev hapsine alınan eski hâkim Çetin Sönmez, savcının itirazıyla tekrar tutuklandı.

Geçtiğimiz günlerde Muğla'da yakalandıktan sonra Ankara'da mahkemeye çıkarılan Çetin Sönmez itirafçı olmuş ve Ankara 2. Sulh Ceza Hâkimliği ev hapsine alınmasına karar vermişti.

Soruşturma Savcısı Mahmut Tamöz'ün dün karara yaptığı itirazı değerlendiren bir üst hâkimlik, Sönmez'in tutuklanmasına hükmetti. Çetin Sönmez, Sincan Cezaevi'ne gönderildi.

Çetin Sönmez 15 Temmuz darbe girişiminin en kilit isimlerinden Adil Öksüz'ü serbest bırakan isimdi. Adil Öksüz suçüstü yakalandığı halde jet hızıyla bırakılmış ve o andan itibaren de sırra kadem basmıştı.