BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,67
ALTIN 2.515,73
HABER /  GÜNCEL

Adil Öksüz o ülkede görüldü iddiası

Adil Öksüz Gürcistan'da mı? FETÖ'nün firari imamı Adil Öksüz'ün Gürcistan'ın Batum kentinden görüldüğü yönünde ihbarlar geliyor.

Abone ol

Eski CHP İstanbul Milletvekili, emekli savcı Ali Özgündüz, 15 Temmuz darbe girişiminin 1 numaralı sivil ismi olarak aranan, örgütün ‘Hava kuvvetleri imamı’ olduğu öne sürülen Adil Öksüz ile eski savcı Zekeriya Öz’ün, Gürcistan’ın Batum kentinde bir restoranda yakalanarak gözaltına alındığını iddia etti.

Dışişleri Bakanlığı kaynakları ise Öz hakkında bilgi bulunmadığını, ancak Öksüz’ün Tiflis’te görüldüğüne ilişkin ihbarlar olduğunu söyledi. Hürriyet’e konuşan Özgündüz, “Öz ve Öksüz, önceki akşam yemek yerken bir Türk vatandaşının Türkiye’nin Batum Konsolosluğuna yaptığı ihbarın ardından Gürcistan polisince gözaltına alındı. Türk makamlarıyla bir dizi görüşme yapılıyor” iddiasında bulundu. Özgündüz, özetle şöyle dedi:

FOTOĞRAFLARINI ÇEKMİŞ

“Öz ve Öksüz, Batum’da bir restoranda yemek yerken, Amerika’ya nasıl gideceklerini konuşuyorlarmış. Konuşmalar bir Türk vatandaşının ilgisini çekmiş, kim olduklarına bakınca Öz ve Öksüz olduklarını anlamış. Fotoğraflarını çekmiş, ardından Batum Konsolosluğumuzu arayarak ihbarda bulunmuş. Başkonsolosluk da emniyet birimleriyle temasa geçerek, bu kişilerin Türkiye’de arandıklarını, yakalanarak Türkiye’ye iade edilmesini istemiş. Aldığım bilgiye göre ilgili tüm bakanlar konudan haberdar ve Gürcistan makamlarıyla üst düzey temaslar sürüyor.” 

GÖZALTI BİLGİSİ YOK

Dışişleri Bakanlığı kaynakları, Öz hakkında bilgi bulunmadığını, ancak Öksüz’ün Tiflis’te görüldüğüne ilişkin ihbarlar olduğunu belirterek, “Büyükelçilik, Gürcistan polisine ihbarları ileterek, bu kişilerin arandığını bildirmiş. Gürcistan polisinden yakalandıkları ve gözaltına alındığına dair bir bilgi verilmedi” dedi.

ÇAVUŞOĞLU DOĞRULAMADI

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Adil Öksüz ile Zekeriya Öz'ün yakalandığı iddialarının asılsız olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, "Şu anda bu bilgi doğru değildirdir ama değişik ihbarlar geliyor özellikle son iki gündür. Bunların hepsi değerlendiriliyor, arkadaşlarımız da yakından takip ediyor. Gürcü yetkililerle de yakın temas içindeyiz." ifadesini kullandı.

Her türlü detay, bilgi ve ihbarın titizlikle değerlendirildiğini dile getiren Çavuşoğlu, Öz ve Öksüz'ün daha önce gittikleri iddia edilen yerlerin kamera görüntülerinin de incelendiğini, ancak şu anda yakalanmalarının söz konusu olmadığını belirtti.

Bakan Çavuşoğlu, Gürcistan'da olabileceklerine dair bir şüphe olduğunu aktararak, "Daha önce biliyorsunuz Zekeriya Öz Gürcistan'a kaçmıştı. Gümrük kapısındaki kameralarda tespit edilmişti. Bazen Avrupa'ya gidip geldiği yönünde bilgiler var ama bize gelen her bilgi sadece bu ikisi için değil, diğer kaçanlarla ilgili her bilgiyi titizlikle inceliyoruz, takip de ediyoruz. Nereye kaçarlarsa kaçsınlar izlerini süreceğiz, mutlaka bulacağız." dedi.