BIST 9.096
DOLAR 32,37
EURO 35,00
ALTIN 2.326,04
HABER /  SEÇİM  /  YEREL SEÇİMLER 2019

Adayı çekilmişti! Saadet'ten çok tartışılacak şantaj iddiası

SAADET Partisi Elmadağ Belediye Başkan Adayı Nuri Yurdakul’un adaylıktan çekilmesi hakkında açıklama yapan Saadet Partisi Ankara İl Başkanı Fatih Beyazıt “Kendisi şantaj aldığını ifade etmişti” açıklaması yaptı.

Abone ol

Saadet Partisi’nin Ankara’nın Elmadağ ilçesinde belediye başkanlığına aday gösterdiği Nuri Yurdakul, “Bir şehit babası olarak, terör örgütleriyle kol kola girmiş partilerin sadece ‘yıkmak’ üzerine kurulu ittifaklarını kabullenmem ve içime sindirmem asla mümkün değildir” diyerek AK Parti’ye geçtiğini açıkladı.

Bu gelişme üzerine Saadet Partisi Ankara İl Başkanı Fatih Beyazıt, İl Başkanlığında basın toplantısı düzenledi.

"Kendisi şantaj aldığını ifade etmişti"

Yurdakul’un şantajla karşı karşıya kaldığını ifade eden Beyazıt, Yurdakul’un eşiyle görüştüklerini aktararak, “Kendisine arkadaşı olarak ulaşamıyorum. Eşi de ulaşamadığını söyledi. Ancak bana gelen bilgiye göre bugün evine 5 kişi tarafından getirilmiş. Kendisi şantaj aldığını ifade etmişti. Devletin kurumları da devreye girdiğinde buna dayanabilmek mümkün değil. Bunu üzülerek söylüyorum ülkemizin geldiği durum, seçimde bir yeri dahi kazanmak için bir şehit babası şantajla karşı karşıya kaldı”dedi.

"Şaibe ortaya atıyorlar"

İstifa eden Yurdakul’un daha önceki konuşmalarını aktararak, “Adayla biz en son cumartesi günü Hasanoğlan’da seçim koordinasyon merkezi açılışı yaptık. Buradaki konuşmasında "Benim eskiden AK Parti kurucu ilçe başkanı olmamdan dolayı şaibe ortaya atıyorlar, AK Parti’ye geçeceğimi söylüyorlar" demişti. Daha önce de bir televizyon programında kendisine genel müdürlük teklif edildiğini söyledi. Ancak baba ocağı Saadet Partisi’nde kalacağını net olarak ifade etmişti” diye konuştu.

"Meydanlarda korku salıyorlar"

Beyazıt, adayları Yurdakul’un istifasından önce İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Elmadağ’da miting yaptığını ve Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün ilçeye gideceğini açıklayarak, “Adalet, İçişleri ve Ulaştırma bakanları görevlerinin başında ancak mensubu olduğu partinin propagandasını yapıyor, meydanlarda insanlara korku salıyorlar. Devletin kanalında "Ben YSK’yı MSK’yı tanımam" diyecek kadar korku salıyor” dedi.

"MİLLETİMİZ GERÇEĞİN FARKINDA"

Saadet Partisi Genel Merkez Seçim İşleri Başkanı Hasan Bitmez de Nuri Yurdakul’un istifa etmesi ile ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Teşkilatlarımız ve adaylarımız üzerinde iftira, tehdit, teklif, şantaj, yıldırma ve baskıları devam ediyor. İktidar ne yaparsa yapsın milletimiz gerçeğin farkındadır. Yapılan bu saldırılara milletimiz en güzel cevabı sandıkta verecektir” dedi.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
İstanbul anketi bomba iki şirket açıkladı ilçe ilçe sonuçlar
Foto Galeri İstanbul anketi bomba iki şirket açıkladı ilçe ilçe sonuçlar Galeriye Gözat