BIST 9.590
DOLAR 32,49
EURO 34,58
ALTIN 2.475,25
HABER /  DÜNYA

Adaya kızan CHP’liler açlık grevine başlandı

Antalya’nın Kepez Belediye Başkanlığı adaylığına Ak Partili eski Belediye Başkanı Erdal Öner’in aday gösterilmesine 4 CHP’li açlık grevine b...

Abone ol

Antalya’nın Kepez Belediye Başkanlığı adaylığına Ak Partili eski Belediye Başkanı Erdal Öner’in aday gösterilmesine 4 CHP’li açlık grevine başlayarak tepki gösterdi.
CHP, Antalya’da Kepez Belediye Başkan adaylığına eski Ak Partili Kepez Belediye başkanlığı yapan Erdal Öner’i gösterdi. Bunun üzerine tepkiler başladı. Bir grup partili daha önce Kepez İlçe Teşkilatı önünde basın açıklaması yapmış sonuç alamayınca İl Teşkilatı önünde çadırlı eylem yapmıştı.
Erdal Öner’e tepki olarak çadır kurup açlık grevine başlayan CHP Kepez delegesi Burhan Demiröz, Akali Tunçbilek, Veli Urcun ve İbrahim Karataş, çadıra da "Kepez gerçek CHP’lilerle kazanılır", "Erdal Öner’i CHP’de istemiyoruz" yazılı dövizler astı. CHP’liler kaldırım kenarına "Erdal Öner’e hayır açlık grevi çadırı" yazılı pankart astı.
Dört partili adına basın açıklaması yapan Burhan Demiröz, CHP’ye yıllardır emek veren parti neferleri olarak, partisinin ’Dokumaport’ diye anılan peşkeş nedeniyle 2009 seçimlerinde aday göstermeyip ihraç ettiği Erdal Öner’in CHP’nin Kepez Belediye Başkan adayı yapılmasına tepki olarak açlık grevine girdiklerini söyledi. Öner’in CHP’den Kepez Belediye Başkanlığına aday gösterilmemesi gerektiğini savunan Demiröz, şöyle konuştu: "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Antalya’da yaşanabilecek gerilimden habersiz olduğuna inanarak, geçtiğimiz günlerde Erdal Öner’i Kepez Belediye Başkan adayı olarak açıkladığına inanıyoruz. Her ne kadar CHP Merkez Yönetim Kurulu’ndan önerilen adaylığı geçmiş olsa da, 5 Ocak 2014 günü toplanacak olan Parti Meclisi’nde kararın değişebileceğini düşünüyoruz."

AÇLIK GREVİ
CHP’nin Kepez Belediye Başkan adayının Erdal Öner olarak açıklanmasının kendilerini üzdüğünü aktaran Demiröz, "Biz bu kararı içimize sindiremiyoruz. CHP Genel Merkezi sesimizi duyup kararından geri dönene kadar açlık grevine başlıyoruz. Cumhuriyet Halk Partililiğimize yakışır, karşı duruşlarımızı sonuna kadar sürdüreceğiz. Eylemlerimize devam edeceğiz. Öner’in aday olmaması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz" dedi.
Dört CHP’li ayrıca, Erdal Öner’in aday gösterilmemesi için imza kampanyası başlattı. İki saatlik süre içinde imza sayısının bini aştığı belirtildi.
(İHA)