BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.471,33
HABER /  DÜNYA

Adana’da Lice gerginliği

Adana’da Lice’deki olayları protesto etmek için izinsiz gösteri yapan bir grup, dağılmaları konusunda uyarılarda bulunan polise molotof kokt...

Abone ol

Adana’da Lice’deki olayları protesto etmek için izinsiz gösteri yapan bir grup, dağılmaları konusunda uyarılarda bulunan polise molotof kokteyli, ses bombası ve havai fişek attı.
Akşam saatlerinde merkez Seyhan ilçesi Güney Kuşak Bulvarı üzerinde toplanan grup, yolu kapatarak eylem yaptı. Çoğunluğunu çocukların oluşturduğu göstericiler, dağılmaları konusunda uyarılarda bulunan polise taşla karşılık vererek, Hürriyet Mahallesi ara sokaklarına kaçtı. Burada lastik yakan göstericiler, TOMA ve çevik kuvvet ekiplerine ses bombası, havai fişek ve molotof kokteyli attı.

MOLOTOFU ATMAK İSTERKEN YERE DÜŞTÜ
Bu sırada, ara sokaklardan çevik kuvvet ekiplerine molotof kokteyli atmak isteyen bir gösterici, ayağının kayması ile yere düştü. Olayda şans eseri yaralanmayan gösterici, tekrar ara sokağa kaçtı.
Ara sokakları tutan çevik kuvvet ekipleri ise, yaklaşık 2 saat göstericilerin dağılmasını bekledi. ‘Akrep’ olarak adlandırılan araçların ara sokaklara girmesiyle göstericiler dağıldı.
(İHA)