BIST 10.677
DOLAR 32,24
EURO 34,99
ALTIN 2.420,19
HABER /  GÜNCEL

Adanada gurbetçi cinayeti

Ailesini ziyaret etmek için Hollanda'dan 10 gün önce Adana'ya gelen Kenan Kaplan'ın hazin sonu..

Abone ol

Adana'da gasp edildikten sonra bıçaklanarak öldürüldüğü iddia edilen gurbetçi Kenan Kaplan (42), pazar günü son yolculuğuna uğurlanacak.

Ailesini ziyaret etmek için Hollanda'dan 10 gün önce Adana'ya gelen Kaplan, Cuma günü akşam saatlerinde 'çay içme bahanesiyle' evinden çağırıldığı Denizli Mahallesi'nde kimliği belirsiz kişi veya kişilerce darp edilip, bıçaklandı. Ağır yaralı halde Numune Hastanesi'ne kaldırılan Kaplan hayatını kaybetti.

Adana Adli Tıp Kurumu'nda otopsi işlemleri devam eden 3 çocuk babası Kaplan'ın defin işlemleri için ailesinin Hollanda'dan gelmesi bekleniyor. Adli Tıp Kurumu'nda basın mensuplarının sorularını cevaplayan ağabeyi Cumali Kaplan, kardeşi Kenan'ın 10 gün önce Adana'daki annesi ve yakınlarının ziyareti için Türkiye'ye geldiğini söyledi.

20 yıldır Hollanda'da işçi olarak çalışan kardeşinin üzerinde kimlik ve cüzdanının çıkmadığını vurgulayan Kaplan, cinayetin üzerindeki yüklü para nedeniyle işlendiğini düşündüklerini kaydetti.

Diğer yakınları ise Kenan Kaplan'ın annesini kaldığı evin tadilatı için üzerindeki 10 bin Euro ve dün bankamatikten çektiği emekli maaşı dolayısıyla öldürüldüğünü ileri sürdü. Kaplan'ın olay saatinden dışarıya çağırıldığını belirten yakınları, "Üzerinde 10 bin Euro ve emekli parası vardı. Bu parayla annesinin evini onaracaktı. Bu kişiler daha önce de Kenan'dan para ve eşya istemişler. Vermeyince öldürmüşler."diye konuştu.

Konuyu çok yönlü araştıran Cinayet Büro ekipleri, zanlıları yakalamaya çalışıyor. Kenan Kaplan, eşi ve çocukları Hollanda'dan geldikten sonra Kabasakal Mezarlığı'nda toprağa verilecek.