BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,96
ALTIN 2.421,77
HABER /  GÜNCEL

Adanada gergin gece

Dün gece terör örgütü PKK lehine korsan gösteri yapan grup, yürüyüşleri sırasında yaya kaldırımında durup, kendilerini seyredenleri taşlayınca kavga çıktı.

Abone ol

Adana’da, dün gece terör örgütü PKK lehine korsan gösteri yapan grup, yürüyüşleri sırasında yaya kaldırımında durup, kendilerini seyredenleri taşlayınca kavga çıktı. Grupların karşılıklı taşlı sopalı kavgası sonucu birçok kişi çeşitli yerlerinden hafif yaralandı, gergin saatler yaşandı. Terör yanlıları, mahallede önlem alan polis ekiplerine de taşla saldırdı. Polis, saldırganları tazyikli su ve biber gazıyla püskürttü. Geç saatlere kadar süren gerginlik yatışırken, polis de sabahın erken saatlerinde normal mesaisine döndü.

Daha çok Doğu ve Güneydoğu'dan göç edenlerin yaşadığı birbirine komşu Barbaros ve Hürriyet Mahalleleri'nde oturan çoğunluğu çocuk 40 kişi, dün akşam toplanıp, terör örgütü PKK lehine korsan gösteri yaptı. Bölücübaşı Abdullah Öcalan lehinde slogan atarak Eminağa Caddesi’nde yürüyen grup, farklı yerlerde otomobil lastikleri yaktı, daha çok Arap kökenli Adanalı vatandaşların yaşadığı Bey Mahallesi’ne ulaştıklarında, yaya kaldırımında durup, kendilerini seyreden vatandaşlarla, evlerini taşladı. Bunun üzerine, evlerinden çıkarak bir araya gelen yaklaşık 150 kişi de, göstericilere karşı grup oluşturdu. Bu gruptakiler, ellerine geçirdikleri sopa, levye, demir çubuklarla göstericilere saldırdı.

İki grup, cadde ortasında taşlı, demir sopalı kavgaya tutuştu. Polisin müdahale ederek ayırmaya çalıştığı kavgada birçok kişi çeşitli yerlerinden yaralandı. PKK yandaşları, ara sokaklara dağılarak kaçınca kavga son buldu, sayıları artan diğer grup, Türk Bayrakları sallayarak ‘Kahrolsun PKK’, ‘Mahallemizde PKK istemiyoruz’, ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez’ sloganları attı. Gösterileri eleştiren bir mahalle sakini, olayların gelişimini şöyle anlattı:

“Hemen her akşam toplanıp, ateş yakıyorlar, bizim evlerimizin bulunduğu caddeyi taşlıyorlar. Bugün de küçük yaşta çocukları öne sürdüler. Çocuklar evlerimizi taşladı. Biz askere sahip çıktığımız için, PKK’yı lanetlediğimiz için, bu ülkeyi sevdiğimiz için bize saldırıyorlar. Biz de dayanamayıp, onlara müdahale ettik. Bu böyle gitmez. Bu sorunun çözülmesi lazım. Bu zamana kadar nasıl yaşadıysak, bundan sonra da kardeşçe yaşayabiliriz.”

Öte yandan gergin mahallede yaklaşık 150 polis, geç saatlere kadar bekledi. Mahalle halkı, takviye gelen polis ekiplerini alkışlarla karşıladı.

POLİSE DE TAŞLA SALDIRDILAR

Gerginliğe neden olan olaydan kısa bir süre sonra Eminağa Caddesi’nin Barbaros Mahallesi ile Hürriyet Mahallesi sınırında yeniden toplanan PKK yandaşları, bu kez de caddede güvenlik önlemi alan polis ekiplerine taşla saldırdı. Polis ekipleri, taş atan gruba panzerle tazyikli su sıkarak, müdahale etti. Polisin müdahalesiyle ara sokaklara dağılan grup, Çarşamba Pazarı sokağında tekrar ortaya çıktı. Sokakta ateş yakan gruba, polis ekipleri bu kez gaz bombası attı. Gösteri yapan grup, atılan 4 gaz bombasının etkisiyle ara sokaklara kaçarak, dağıldı. Rüzgarın ters yöne esmesiyle biber gazından bazı polisler de etkilendi. Olaylara müdahale sırasında bir panzerin de lastiği patladı.

2’nci Altınova vakası cinayetle ortaya çıkmıştı

ADANA’nın Hadırlı Mahallesi’nde geçen 5 Ekim’de 18 yaşındaki Tekin Erdik, emanet aldığı motosikleti çalmaya çalışan ve Güneydoğu kökenli olduğu ileri sürülen 3 kişiyle kavga etmişti. Kavgada Erdik, kalbinden bıçaklanarak öldürüldü. Motosikleti çalmaya çalışan 2 kişi kaçarken, 1’i çevredekiler tarafından yakalandı, linç edilmek istendi. Ölüm haberini alan Erdik’in yakınları ile mahalle halkı, zanlının, Şırnak’ın Beytüşşebap İlçesi nüfusuna kayıtlı olduğunu öğrendi. Bu sırada mahalleli, Aktütün Karakolu’nda da 17 askerin şehit olduğu haberiyle iyice öfkelenerek sokaklara döküldü. Balıkesir’in Ayvalık İlçesi’ne bağlı Altınova Beldesi’ndeki olayların benzeri görüntülerin yaşandığı kentte, jandarma geniş güvenlik önlemleri aldı, mahalleye giriş ve çıkışları kontrol etti. Çoğu Arap kökenli yurttaşların yaşadığı mahallede toplanan yaklaşık bin kişi, bölücü örgüt aleyhine sloganlar atarak her iki olayı da kınadı, Türk Bayrakları ve Atatürk posterleriyle mahallede yürüyüş yaptı.