BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Adana polisi 155ten bilgi verecek

Adana polisinden alkışlanacak tavır! Polis, 155'i arayan vatandaşlara olayın gelimiyle ilgili dönüp bilgi verecek.

Abone ol

Adana Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez, 155 Polis İmdat hattına yapılan ihbarlarla ilgili vatandaşlara geri dönüş sağlanarak, yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verileceğini söyledi.

Kesmez, Yüreğir ilçesindeki 38 mahalle muhtarının katılımıyla, bir otelde düzenlenen huzur toplantısında, Adana'nın Türkiye'nin en büyük ilk 5 ili içinde yer aldığını, sorunların da bununla paralel olduğunu vurguladı.

İyi bir ekiple hizmet vermeye çalıştıklarını ifade eden Kesmez, muhtarların kentin asayişi için önemli bir yeri olduğunu bildirdi.

Kesmez, muhtarların sadece asayişle ilgili değil tüm sorunlara çözüm bulabilmek için görev yapacaklarını, sağlık, eğitim ve sosyal alanlardaki sorunları, ilgili daire amirlerine aktarabileceğini kaydetti.

Buna karşın mahalle muhtarlarının da bölgeleriyle ilgili daha duyarlı davranmasını isteyen Kesmez, şunları söyledi:

''Geleni gideni takip edene, herkesin kim olduğunu öğrenmeye çalışana 'mahallenin muhtarı mısın?' derler, o tabire uymanızı isterim. Okul müdürlerimizle, imamlarımızla iyi irtibat kurmalılar. Toplumun kanaat önderleriyle doğru bağ kurmalılar. Bizim temel görevimiz olayları olmadan önlemek, ona rağmen olay olduysa failini adalete teslim etmektir. Sizin de mahallenizde sıkıntıları önceden görmeniz gerekir.''

Kesmez, muhtarların mahallesine hakim olması gerektiğini vurgulayarak, ''Mahalleye yeni taşınan bir çift ilk başta sizin ilginizi çekmeyebilir. Ancak, karı koca görümünde terör örgütü üyeleri var. Bunlara dikkat etmek gerekir'' diye konuştu.

Maçlarda, düğünlerde bir sevinç gösterisi olarak silah atıldığını, çok sayıda kişinin bıçak taşıdığını ifade eden Kesmez, bıçaklı saldırı sonucu bir polis memurunun da şehit olduğunu anımsattı.

Kesmez, Vali İlhan Atış'ın da talimatları doğrultusunda özellikle bıçak kullanımı konusunda bir çalışma yapacaklarını, kesici alet taşınmasını yasaklayacaklarını söyledi.

Havai fişek kullanımına da düzenleme getirildiğini anımsatan Kesmez, saat 21.30'dan sonra izinli dahi olsa havai fişek atılamayacağını vurguladı.

Kesmez, bir mahalle muhtarının polise yapılan ihbarların yeterince iyi değerlendirilmediğini söylemesi üzerine, şunları kaydetti:

''Artık, 155 Polis İmdat Hattı'nı arayıp ihbarda bulunan vatandaşlara, ekiplerimizin yaptığı çalışmalarla ilgili geri dönüş yaparak bilgi aktaracağız. Bu konuda bilgi isteyip istemediğini sorarak, çalışmaları anlatacağız. İsterseniz bir kaç gün sonra geçmişte yaptığınız bir ihbarın değerlendirmesini bile görebileceksiniz. Bu çalışmaya başladık. Böyle bir uygulamanın değerli olduğunu düşünüyorum. Bu uygulama hem polise güveni artıracak hem de vatandaşın daha fazla konuda ihbar yapmasını sağlayacak.''

Kentteki bazı toplumsal olaylarda çocukların ön plana sürüldüğüne değinen Kesmez, ''Müdahale ederken kimsenin burnu kanamasın istiyoruz. Gerekirse biz taş yiyelim ancak, çocuklarımızın burnu kanamasın. Terör örgütü kadınlarımızı, çocuklarımızı kullanıyor. Kandırılanlar er ya da geç engellenecek'' dedi.

Kesmez, kentteki terör olaylarının az miktarda olduğunu 100 olayın 90'ını asayiş, 8'ini kaçakçılık, 2'sini toplumsal olaylar, binde 6'sını ise terör olaylarının oluşturduğunu kaydetti.

Toplantıya, İl Emniyet Müdür Yardımcıları, şube müdürleri ve birim amirleri katıldı.