BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,83
ALTIN 2.417,31
HABER /  GÜNCEL

Adalet Yürüyüşü'ne kamyonla saldıracaktı!

Kılıçdaroğlu'nun başlattığı 'Adalet Yürüyüşü'ne kamyonla saldırı yapılacak ihbarı üzerine polis, Kayseri'de 4, Kocaeli'de 2 DEAŞ'lıyı gözaltına aldı.

Abone ol

Kayseri Emniyeti'ne, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'dan İstanbul'a başlattığı ve 21. gününde. Körfez civarında devam eden 'Adalet Yürüyüşü'ne DEAŞ terör örgütünün saldıracağı ihbarı geldi. Polis şüphelileri takibe aldı. Siyah bir minibüs kiralayan DEAŞ'lılardan 2'si Kocaeli'de 4'ü Kayseri'de yakalandı.

Kayseri Emniyet Müdürlüğü’ne önceki gün yapılan ihbarda Adalet Yürüyüşü'ne yönelik eylem yapılacağı bilgisi iletildi. Hürriyet'in özel haberine göre, polis, terör örgütü DEAŞ mensubu olduğu bilinen ve emniyette kaydı olan 6 kişiyi yakın takibe aldı. Dün Kayseri’de siyah bir minibüs kiralayan DEAŞ’lılardan ikisi Kocaeli’de yakalandı. 4 kişi ise Kayseri’de gözaltına alındı.

KAYSERİ VALİSİ: BÜYÜK BİR PROVOKASYON ÖNLENDİ

Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, "Evet, polisimiz güzel bir istihbarat sonucu 6 kişilik DEAŞ militan grubunu gözaltına aldı. Minibüsle konvoya saldıracaklardı. Minibüse AK Parti flamaları koymuşlardı. Büyük bir provokasyon önlendi" dedi.GÜVENLİK EN ÜST SEVİYEYE ÇIKARILDI

İhbar üzerine harekete geçen Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bugün güvenlik önlemlerini en üst seviyeye çıkardı. Hazırlıkların ardından Kartepe ilçesinde, panelvan tipi bir araç Özel Hareket polislerinin de katıldığı operasyon ile yakalandı. Operasyon anı kameralara saniye saniye yansıdı. Otomobilde bulunan ve terör örgütü DEAŞ üyesi olduğu belirtilen 2 kişi gözaltına alındı.

CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, Adalet Yürüyüşü'ne yönelik saldırı hazırlığı yaparken yakalandığı belirtilen DEAŞ'lılarla ilgili açıklama yaptı.

CHP'DEN İLK AÇIKLAMA

CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, Adalet Yürüyüşü'ne yönelik saldırı hazırlığı yaparken yakalandığı belirtilen DEAŞ'lılarla ilgili, "Bu bilgiyi aldık, ancak bunun bir rutin çalışma sonucu olduğunu öğrendik. Bu yürüyüşe yönelik planlanmış bir operasyon değilmiş. Rutin çalışmanın bir parçası. Doğal olarak yürüyüş güzergahı buradan geçince, emniyetin çabaları belirli noktalara daha çok yoğunlaşıyor. Özel olarak yürüyüşe yönelik bir saldırı değil, rutin bir operasyon olduğu bilgisini aldık. Önlemlerin artırılması meselesine gelince biz bundan rahatsız değiliz. Tüm provokasyon girişimlerine karşı güvenli bir şekilde yürüyüşü gerçekleştirmek gayretindeyiz. Bütün güvenlik personellerine teşekkür ediyoruz." dedi.