BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,91
ALTIN 2.438,84
HABER /  GÜNCEL

Enkazın altında Kılıçdaroğlu kalır.. Karagül'ün olay yazısı

Yeni Şafak gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, Kılıçdaroğlu'nun MİT TIR'ları soruşturmasından kendisini kurtarmak için yürüyüşün düzenlendiğini yazdı.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun yürüyüşü ülkenin gündemine oturdu. 21. gününe giren yürüyüşle ilgili spekülasyonlar birbiri ardına gelmeye devam ediyor.

Eleştiri oklarının hedefindeki Kılıçdaroğlu hakkında Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni "Darbenin siyasi ayağı yürüyor! Enkazın altında Kılıçdaroğlu kalır.." başlıklı yazı kaleme aldı.

Kılıçdaroğlu'nu FETÖ'nün ve uluslararası güçlerin taşeronu olmakla suçlayan Karagül, "Gezi olayları sırasında oluşturulan “marjinal muhalefet çatısı”, Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi oluşturulan “çatı dayanışması”na benzer bir girişim yani." diye yazdı.

"BU YÜRÜYÜŞ 15 TEMMUZ'UN DEVAMI"

"Bu yürüyüş15 Temmuz'un devamıdır" diyen yazan Karagül, "Mısır cunta lideri Sisi, “Katar’a uygulanan abluka Türkiye’ye de uygulansın” demişti. Hemen arkasından Kılıçdaroğlu’nun açıklaması geldi. “İhvan ve Hamas terör listesine alınsın” dedi. Tıpkı Sisi gibi. Birileri Sisi ve Kılıçdaroğlu üzerinden Türkiye’yi tehdit ediyordu. PKK ile tehdit ettiği gibi. FETÖ ile tehdit ettiği gibi, Kuzey Suriye üzerinden “Türkiye cephesini açmak”la tehdit ettiği gibi." ifadelerine yer verdi.

Yürüyüşün çokuluslu cephenin bir parçası olduğunu savunan yazar, sözü dün açıklanan MİT iddianamesine getirip yazısını böyle tamamlıyor:

MİT DOSYASI BAŞKA KİMLERİ YAKACAK?

"MİT TIR’ları soruşturmasına göre, operasyonu yapanlar hemen sonrasında ABD diplomatik misyonlarıyla telefon konuşmaları yapmışlar! Yani, talimat oralardan gelmiş. “Türkiye DEAŞ’A destek veriyor” tezi için sadece FETÖ’yü kullanmamışlar anlaşılan! Bazı CHP’liler de işin içindeymiş. O belgelerin yayınlanmasında Can Dündar ve Enis Berberoğlu dışında başka kimlerin parmağı var?

Kılıçdaroğlu’nun korkusu bu olmasın! Yürüyüşün sebebi kendisini kurtarmak için toplumsal kalkan oluşturma çabası olmasın!

Birileri CHP’yi FETÖ’nün, PKK’nın ve DHKP-C’nin etki alanına karşı korumaya alsın. Yoksa bugünkü akıl, bu partiyi bitirecek!

Tabii enkazın altında Kılıçdaroğlu kalacak gibi…"

MİT TIR'larının durdurulması davasında rekor hapis istemi