BIST 9.525
DOLAR 32,67
EURO 34,91
ALTIN 2.508,13
HABER /  GÜNCEL

Acil servisi su bastı

Sakarya'da şiddetli yağış nedeniyle Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin acil servisini su bastı...

Abone ol

Yağış nedeniyle Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin acil servisine su doldu. Su baskını nedeniyle hasta kabulleri durduruldu.

Hastaneye gelenler, araçlarını zeminden yüksek yerlere park ederek hastaları indirdi. Ambulanslar da acil servise getirdikleri hastaları indirmekte zorlandı. Acil serviste biriken su, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle tahliye edilmeye başlandı.

'TEMİZLİK YAPTIKTAN SONRA HASTALARI ALACAĞIZ'

Sakarya İl Sağlık Müdürü Murat Alemdar, hastane binasının yamacın alt kısmında kaldığını ve bu yüzden yağışlı havalarda sıkıntı yaşadıklarını anlattı. Hemen hemen her yağışta su birikintisi oluştuğuna işaret eden Alemdar, ''Bugünkü yağışın ardından yüksek miktarda su birikintisi oluştu. Bazı hastalarımızı Toyota ve Yenikent hastanelerine sevk ettik" dedi. Alemdar, su baskının ardından acil serviste temizlik yapılması gerektiğine de dikkati çekerek, ''Acil servisteki temizlik tamamen bitmeden hasta almamız mümkün değil. Kurur kurumaz hizmete başlayacağız. Ama 'temizlik, bu akşamı bulur' diye düşünüyorum. Hastanemizde görevli doktor arkadaşlarımızı da başka hastanelere gönderdik. Bu şekilde hizmetin devamını sağlıyoruz'' diye konuştu.