BIST 10.277
DOLAR 32,36
EURO 34,84
ALTIN 2.404,02
HABER /  GÜNCEL

Abim tecavüz etti iddiası yalanmış

Türkiye'yi dehşete düşüren iddiayla ilgili bugün mahkemede yalanlama geldi. İşte o ilginç tecavüz yalanı;

Abone ol

Antalya'da 15 yaşındaki kız çocuğunun ağabeyinin tecavüze uğrayarak hamile kaldığı, 6,5 aylık bebeğinin de annesi ve teyzesi tarafından düşürtülerek gömüldüğü iddiasıyla ilgili davanın görülmesine başlandı. Mağdur kız, ''töre'' yüzünden öldürülme korkusuyla ağabeyine iftira attığını iddia etti.

Antalya'da ilköğretim okulunda öğrenci olan D.S'nin (15), nüfus kaydında soy ismi farklı olan öz ağabeyi Ç.U'nun (25) tecavüzü sonucu hamile kaldığı, olayı öğrenen teyzesi ile annesinin ise geçen Temmuz ayında 6,5 aylık bebeğini ilaçla düşürterek gömdükleri iddiasıyla yürütülen soruşturma sonucu tutuklanan Ç.U. hakkında, ''Cinsel saldırı'' suçlamasıyla dava açıldı.

Davanın Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki ilk duruşmasına, sanık Ç.U. ile mağdur kardeşi D.S. ve yakınları katıldı.

Sanık Ç.U, kardeşine tecavüz ettiği yolundaki tüm iddiaların asılsız olduğunu savunarak, ''Kardeşim, daha önce biriyle kaçmıştı. Aşiret tarafından öldürülme korkusuyla bana iftira atmış olabilirler. Ben kesinlikle böyle bir şey yapmadım'' dedi.

''TÖRE KORKUSUYLA YALAN SÖYLEDİM''

Duruşmada doktor gözetiminde, kameralı çekimle ifadesi alınan D.S. ise aylar önce evden kaçtığını, bu sırada tanıştığı ve kısa süreli arkadaşlık yaptığı bir kişinin cinsel istismarına mağruz kaldığını iddia etti. D.S, annesi ve kardeşleriyle birlikte yaşadığı evine döndüğünde bir süre sonra hamile kaldığının anlaşıldığını öne sürdü.

D.S, teyzesi S.T'nin verdiği ilaç sayesinde bebeği düşürttüğünü, annesi A.S'nin de 6,5 aylık olan bebeği evin arka bahçesine gömdüğünü söyledi.

Olayın ortaya çıkmasıyla ağabeyi sanık Ç.U'ya Şanlıurfa'daki yakınları tarafından, ''Kız kardeşini öldür'' baskısı yapıldığını iddia eden D.S, ''Babamın akrabaları sürekli ağabeyimi tehdit ediyordu. Ben de töreden korktum ve ağabeyime iftira attım'' diye konuştu.

Ağabeyinin tutuklandığını, kendisinin de devlet tarafından koruma altına alındığını, ancak 3 ay sonra kaçarak annesinin evine döndüğünü belirten D.S, ''Töremizden korktum. Ağabeyim suçsuzdur'' dedi.

Mahkeme Başkanı Mustafa Zeki Söğüt'ün, ''Neden başka birinin ismini söylemedin de ağabeyini söyledin? Töre varsa daha kötü ya... Ağabeyim yaptı diyorsun'' sözleri üzerine, töre nedeniyle ağabeyi ya da yakınları tarafından öldürülmekten korktuğu iddialarını yineledi. D.S, kendisiyle cinsel ilişkiye giren kişinin kim olduğu sorusunu da ''Parkta tanışmıştık. Aynı gün beraber olduk. Yüzünü görsem tanımam'' diye cevapladı.

ADLİ TIP KURUMU UZMANININ SÖZLERİ

Duruşmada hazır bulundurulan Adli Tıp Kurumu uzmanı doktor ise mahkeme heyetinin soruları üzerine, D.S'nin yaşadığı olaylar nedeniyle ağır psikolojik travma yaşadığını, ifadelerinin de çelişkili olduğunu söyledi. Uzman doktor, ''D.S. Baskı altında olabilir'' dedi.

Şikayetçi olarak ifadesi alınan D.S. ve sanık Ç.U'nun annesi ise ağlayarak, olaylarla ilgili hiçbir şey bilmediğini iddia etti. A.S, oğlundan şikayetçi olmadığını bildirdi.

Kız kardeşinin hamile kaldığını ortaya çıkmasıyla polise ihbarda bulunan ve olayın ortaya çıkmasını sağlayan abla G.S. ise mağdur kardeşinin kendisine anlatıklarıyla polise başvurduğunu, ağabeyi Ç.U'nun kardeşine tecavüz ettiğine inanmadığını söyledi. G.S, şöyle devam etti:

''Kardeşim, kimin hamile bıraktığını sorduğumda, önce başka birinin adını verdi, sonra 'ağabeyim' yaptı dedi. Kardeşim biriyle kaçmış. Ben de evlendim ama daha sonra boşandım. Yakınlarımız, ağabeyimizi, bizi öldürmesi için tehdit ediyorlardı. Ağabeyim Ç.U'ya, sürekli, 'Kız kardeşlerini öldür' baskısı geliyordu. Korktuk, onun için böyle bir iftira attık.''

Abla ve kız kardeşinin polis ve savcılıktaki ifadeleriyle çelişkiler taşıyan sözleri üzerine mahkeme heyeti, sanık Ç.U'nun tutukluluk halinin sürdürülmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

Mağdur D.S'nin bebeğini düşürttükleri iddia edilen anne ve teyze ise bu suçlamayla başka bir mahkemede tutuksuz yargılanıyor.

Antalya'da G.S'nin polise başvuruyla ortaya çıkan olayda, evlerinin bahçesine gömülü olan 6,5 aylık bir ceninin cesedi bulunmuş, yapılan araştırmada, şikayetçi G.S'nin kız kardeşi 15 yaşındaki D.S'nin maruz kaldığı tecavüz nedeniyle hamile kaldığı, annesi ve teyzesinin ise bebeği ilaçla düşürterek, gömdükleri belirlenmişti.

Ç.U, kardeşine tecavüz ettiği iddiasıyla tutuklanmıştı.

Mağdur D.S. ile sanık olan ağabeyi Ç.U'nun öz kardeş olduğu, ancak Suriye kökenli anne ve babalarının, çocukları farklı soy isimlerle nüfusa kaydettirdikleri belirtildi.