BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

MHPli vekilden müthiş iddia

MHP Mersin milletvekili Kadir Ural, başbakan ve bazı bakanların kaçak zırhlı araç kullandığı iddiasında bulundu.

Abone ol



ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER

ANKARA
- aşbakan Recep Tayyip Erdoğan ve 5 bakanının zırhlı araçlarının kaçak olduğu ileri sürüldü. MHP Mersin milletvekili Kadir Ural, TBMM Genel Kurulu'nda bütçe üzerinde konuşma yaparken, Başbakan Erdoğan, Yardımcıları Bülent Arınç, Cemil Çiçek, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in kullandığı zırhlı araçların trafik kescil belgesi olmadığı, ruhsatları bulunmadığı, Türkiye Cumhuriyeti kayıtlarına tabi olmadığı ve vergi kaçırıldığı iddiasında bulundu.

Bakan Mehmet Şimşek'e bu duyumunun doğru olup olmadığını ve bir yanıt beklediğini soran Kadir Ural, bir yanıt alamadı. Ancak Ural İNTERNETHABER'e şunları söyledi

VERGİ KAÇACAĞI VAR
"Bizim duyumumuz şöyle. Daha önce TBMM Başkanına bir zırhlı araç alınmıştı. Bu aracın maliyeti de 1.3 milyon TL olarak açıklanmıştı. Aynı araçtan yurt dışından bir şirket aracılığıyla kiralama yapıldığı ve 6 ya da 7 tane zırhlı araç alındığını öğrendik. Ancak bu araçların Türkiye'de kayıt altına alınmadığını, trafik tescil işlemlerinin yapılmadığını, ruhsatlarının alınmadığını da duyduk. Bunun doğru olup olmadığını öğrenmek istiyorum. Ancak bir yanıt alamadım. Eğer bu kiralama şirketi Türkiye'de faaliyet gösteren bir şirket olsa aynı araçları kiralasa, mecburen bu kayıt işlemini yaptıracak ve yıllık araç vergisini de ödeyecekti. Ama başbakan ve bakanlara tahsis edilen bu araçların tescili yapılmadı. Bu nedenle her aracın yıllık 80 bin TL olan vergisi de ödenmemektedir. Kiralama yapılan firma vergi kaçırmış oluyor. Bunun doğru olup olmadığını Maliye bakanından öğrenmek istiyoruz. Ama yanıt alamadık. Yanıt alabileceğimizi de sanmıyoruz"