BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,85
ALTIN 2.433,10
HABER /  GÜNCEL

Abdullah Öcalan'dan PKK'ya şok tepki!

PKK lideri Abdullah Öcalan PKK'ya büyük tepki gösterdi. Öcalan, PKK'yı halkın hayatını tehlikeye atmakla ve Uluslararası güçlerin savaşına alet olmakla suçladı.

Abone ol

İMRALI'da yatan Abdullah Öcalan'dan hendek savaşına giren PKK'ya yönelik ağır eleştiriler geldi. Öcalan PKK'nın uluslararası güçlerin aleti olduğunu söylediği öğrenildi.

Öcalan’ın, Türkiye’de “çözüm süreci”nin yeniden başlaması için devreye girmesine dönük çağrılara karşı hem devleti hem de PKK’yi eleştirdiği öğrenildi.

“Bu aşamada benim devreye girmem bir şey ifade etmez” dediği öne sürülen Öcalan’ın hendek savaşlarına halkın destek vermediğine dikkat çekti.

BÖYLE SAVAŞ KAZANILAMAZ

Öcalan’ın “Halkın destek vermediği hiçbir savaş kazanılmaz” yorumunda bulunduğu ifade edildi.

PKK YANLIŞ YAPIYOR ALET OLDU

Öcalan’ın “PKK bölgedeki gelişmeleri yanlış okudu. Uluslararası güçlerin savaşına alet oldu. Ve hendek savaşları ile sivil halkın hayatını tehlikeye attı. Halk da bunları gördü ve PKK’nın hendek stratejisine destek vermedi. Bu aşamada benim devreye girmem bir şey ifade etmez” dediği aktarıldı.

BARZANİ ÖCALAN İLE Mİ GÖRÜŞTÜ?

Geçtiğimiz günlerde Ankara'ya gelen Mesud Barzani'nin PKK lideri Abdullah Öcalan ile görüştüğü öne sürülmüştü. İddiaya göre görüşmeyi MİT ayarladı. Barzani ile Öcalan görüşmesinin yüzyüze ya da telekonferans yoluyla gerçekleştiği öne sürüldü.

Peki bu iddia doğru mu?

Mesud Barzani Kuzey Irak'da yayın yapan Rudaw'a olay iddiayla ilgili açıklama yaptı. Barzani, “MİT binasında Abdullah Öcalan’la görüştüğünüz yolunda spekülasyonlar var… Bu doğru mu?” sorusuna, kesin bir dille, “Hayır! Yok öyle birşey” yanıtını verdi.