BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  POLİTİKA

Abdullah Gül ilk gezisine çıktı

Cumhurbaşkanı Gül, ilk yurt gezisine çıktı. Van'da yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, saat 14.50'de Türk Hava Kuvvetlerine ait askeri bir uçakla, 5 ili kapsayan yurt gezisinin ilk durağı olan Van'a gitti.

Cumhurbaşkanı Gül'ü, Esenboğa Havalimanı'ndan Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, Ankara Valisi Kemal Önal ve öteki ilgililer uğurladı. Cumhurbaşkanı Gül, Esenboğa Havalimanı'ndan askeri törenle uğurlandı.Cumhurbaşkanı Gül ile birlikte Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik de Van'a hareket etti.

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Cumhurbaşkanı Gül, Cumhurbaşkanı koltuğuna oturmasının ardından, ilk yurt gezisini doğu ve Güneydoğu kentlerimize yapmaya hazırlanırken, Van ve çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Kentin giriş ve çıkışlarını kontrol altında tutan güvenlik güçleri, başta Cumhurbaşkanı Gül'ün havalimanından kent merkezine geleceği yol istikameti boyunca güvenlik önemleri artırdı. Gül'ün ilk ziyaret edeceği Valilik ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi yerleşkesinde de güvenlik önemleri arttırılmış durumda.

Gül ilk temaslarına başladı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Van'daki sivil toplum kuruluşları başkanları ile bir araya geldi.

Van Valiliğinde gerçekleşen görüşme öncesinde kısa süre görüntü alınmasına izin verildi. Görüşme daha sonra basına kapalı gerçekleşti.

Görüşmeye, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Vali Özdemir Çakacak, Belediye Başkanı Burhan Yenigün, Cumhurbaşkanı Gül'ün sekreteryası, AK Parti Van Milletvekilleri İkram Dinçer, Kerem Altun, Kayhan Türkmenoğlu ve Gülşen Orhan ile DTP Van Milletvekili Özdal Üçer, Baro Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası, Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği, Mimarlar Odası, Ziraat Odası, Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası, Tabipler Odası, Şoförler ve Otomobilciler Odası, Şehit Aileleri ve Gaziler Yardımlaşma Derneği, Birinci Dünya Harbinde Ermeni Çeteleri Tarafından Katliama Uğramış Mağdurlar Derneği, Bedensel Engelliler Derneği, Doğa Gözcüleri Derneği, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı, Türkiye Kızılay Derneği Van Şubesi, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Van Şubesi, Türkiye Yardımseverler Derneği Van Şubesi, Van Aktif Sanayi ve İşadamları Derneği, Van Genç İşadamları Derneği, Van Sanayi ve İşadamları Derneği, Vangölü Gazeteciler Cemiyeti Derneği ve Anadolu Basın Birliği başkanları katıldı.