BIST 9.525
DOLAR 32,51
EURO 34,74
ALTIN 2.490,43
HABER /  GÜNCEL

Abdullah Gül gelen tepkilere ne diyor?

Son çıkarılan KHK'lara tepki gösteren eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e AK Parti kanadından tepkiler gelmeye devam ediyor. Gül bu tepkilere henüz bir cevap vermedi fakat Gül'ün yakın çevresine göre; bazı tepkileri dikkate almıyor.

Abone ol

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, sivillere ceza muafiyeti tartışmalarına Twitter'dan yaptığı açıklamalarla katılmış, KHK'nın yeniden düzenlenmesi gerektiğini söylemişti.

Gül'ün bu fikrine AK Partililerden tepki geldi. Başbakan Binali Yıldırım, 'Hepsi boş konuşmalar' dedi, AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar 'Gül muhaliflere yaklaşmaya çalışıyor' yorumunda bulundu. Son tepki ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi.

ERDOĞAN'DAN SİTEM: Erdoğan, "Geçmiş Cumhurbaşkanımızın da, burada kalkıp maalesef bir muğlaklıktan bahsetmiş olması üzücüdür" diye konuştu.

GÜL ELEŞTİRİLER İÇİN NE DİYECEK?

Abdullah Gül kendisine yönelik bu sitemlere henüz yanıt vermedi. Fakat Kanal D Haber'den Seçil Özer'in aktardığı bilgilere göre, Gül'ün yakın çevresi, Gül'ün bazı isimleri ve bazı tepkileri dikkate bile almayacağı görüşünde.

ABDULLAH GÜL NE DEMİŞTİ?

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, tartışma yaratan KHK maddesine ilişkin Twitter'dan açıklama yaptı. Abdullah Gül, "15 Temmuz hain darbe teşebbüsüne karşı arkasına bakmadan sokağa çıkıp direnen kahraman vatandaşlarımızı koruma amacıyla çıkartıldığını düşündüğüm 696 sayılı KHK’nın yazımındaki hukuk diliyle bağdaşmayan muğlaklık, hukuk devleti anlayışı açısından kaygı vericidir" dedi. Gül, AK Parti'ye "İlerde hepimizi üzecek olaylara ve gelişmelere fırsat vermemek için gözden geçirileceğini ümit ediyorum" sözleriyle bu maddenin düzeltilmesi yönünde çağrı yaptı.