BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Abdullah Cömert Parkı Bakırköy'de açılıyor

Bakırköy Belediyesi Meclisi tarafından geçtiğimiz yıl alınan kararla Abdullah Cömert adı verilen parkın resmi açılışı Abdullah Cömert’in ölüm yıldönümünü olan 3 Haziran’da saat 14.00’de gerçekleştirilecek.

Abone ol

Gezi Parkı Direnişine destek için 3 Haziran 2013 günü düzenlenen eylemde başından vurularak hayatını kaybeden Abdullah Cömert’in adının verildiği park Kartaltepe Mahallesinde Yeşil Camii’nin karşısında(Boztepe ve İkiztepe Sokak kesişimi) bulunuyor.

Abdullah Cömert Parkı’nın açılışı ve anma etkinliğine Cömert’in Hatay’da yaşayan aile üyeleri ve Bakırköy Belediye Başkanı Op. Dr. Bülent Kerimoğlu da katılacak.

Toplam alanı 3.017 m2 olan Abdullah Cömert Park’ında 1882 m2 yeşil alan, 483 m2 sert zemin yürüyüş alanı, 312 m2 kauçuk kaplı çocuk oyun alanı ve spor alanı,195 m2 basketbol sahası yenilendi.

abdullah-comert-2.jpg
Bakırköy Belediye Başkanı Op. Dr. Bülent Kerimoğlu,” Vurulmadan önce sosyal medyada,”Üç günde sadece beş saat uyudum. Sayısız biber gazı yedim, üç defa ölüm tehlikesi atlattım. Ve insanlar bana ne diyor biliyor musunuz;’boşver ülkeyi sen mi kurtaracaksın’.Evet kurtaramazsak da bu yolda öleceğiz. O kadar yorgunum ki, üç gündür 7 tane enerji içeceği, 9 ağrı kesici ile ayaktayım, sesim kısık vaziyette. Ama bugün yine saat 06.00’da ayaktayım,sadece devrim için…” diye yazarak, Gezi Direnişine destek veren ve bu uğurda daha 22 yaşında hayatını kaybeden kardeşimiz Abdullah Cömert’in adını Bakırköy’de yaşatmanın onurunu yaşıyorum.Gezi Direnişi ruhunu içinde hisseden tüm yurttaşlarımızı parkımızın resmi açılışına ve Orhan Alkaya’nın şiirleriyle katılacağı anma etkinliğimize davet ediyorum.”dedi.

YER: Abdullah Cömert Parkı(Bakırköy İtfaiyesi’nin bir üst sokağı olan Akınyolu Sokak’tan girilince yaklaşık 100 metre sonra solda Boztepe Sokak’a girilince 30 metre sonra solda)( Ya da Mustafa Necati İ.Ö.O’nun yanındaki Yeşil Sokak’tan girilince Yeşil Camii’nin karşısında)

TARİH: 3 Haziran 2014-Salı

SAAT: 14.00