BIST 9.465
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.490,05
HABER /  SPOR

Abdullah Avcı'dan Beşiktaş iddiasına yanıt

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, isminin Beşiktaş başta olmak üzere başka takımlarla anılmasıyla ilgili olarak "İsmimizin anılması işimizi doğru yaptığımızı gösteriyor. Ancak burası benim evim" dedi.

Abone ol

Antrenman öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Abdullah Avcı sözlerine Milli Takımı tebrik ederek başlarken, "İyi bir başlangıç yaptık. Umarım devamı gelir. Bizim de destek olmamız lazım. Oyuncu sayısını artırmak en temel ihtiyacımızdır. Lige verilen arayı hem dinlenerek hem de enerji depolayarak devam ediyoruz. Bu durumu iyi değerlendiriyoruz. Önümüzdeki hafta itibariyle takımımızın yüzde 95'i bizimle olacak. Bundan sonra her maç zor. Mevcut farkı açarak ve kazanarak devam etmek istiyoruz. Umarım bu süreç bizim lehimize iyi geçer" dedi. 

Oyuncuların durumu ile de konuşan Avcı, "Epureanu, 2 haftadır bizimle beraber değildi. Önümüzdeki hafta itibariyle bizimle olabilir. İrfan Can, pazartesi bizimle olacak. Milli takımdan döndü. Aksilik olmazsa Konya maçında bizimle olacak. Demba Ba da takımla çalışmaya başladı. Clichy döndü. Kayserispor maçı öncesi takımla birlikte çalıştı. Clichy çok ekstra çalışan bir oyuncu. Demba Ba da takımla çalışmalara başladı" diye konuştu.

Son 8 hafta öncesi en yakın takipçileri ile aralarında 6 puan fark olduğunu kaydeden 55 yaşındaki teknik adam, "6 puan öndeyiz ve 8 hafta var. Ocak ayında 2. yarıya başlarken de fark 6 puandı. Harika gidiyoruz. Çok özgüvenliyiz. Oyun kalitemiz yüksek. Çok güzel bir puan farkı var, daha da açmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Emre Belözoğlu yorumu
Moldova karşısında A Milli Takım'da 3 oyuncularının olduğunu tekrarlayan Avcı, "İrfan Can sakatlanmazsa 4 olacaktı. Yüzde 40'ına tekabül ediyor. Milli Takıma hizmet, takıma verilecek oyuncu sayısıyla olur. Biz de bunun için elimizden geleni yapıyoruz. Kaptanla (Emre Belözoğlu) ilgili söyleyecek şey yok. 19 yaş başka bir hikaye. 39 yaş yine A Milli Takım başka bir hikaye. Dün akşam Şenol Hoca ile beraberdik. O da çok memnun. Umarım Emre, bırakana kadar devam eder. Mahmut'u söylemeye gerek yok. Alt yapıdan gelen bir oyuncu. Milli Takımın tüm kategorilerinde oynadı. O da ülke için çok önemli bir oyuncu. Belki bazı oyuncuların değeri geç fark ediliyor. Bizim tek hedefimiz, şampiyon olmamız ve rol model olmamız." açıklamalarını yaptı.

Beşiktaş iddiasına yanıt
İsminin Beşiktaş başka olmak üzere diğer takımlarla anılmasını da değerlendiren Avcı, "İsmimizin başka takımlarla anılması, kulüp ve ekip olarak çok iyi şeyler yaptığımızın göstergesidir. Bu mutluluk verici. Tek hedefimiz Başakşehir'in şampiyon olabilmesi ve rol model olmamız. Saha içinde ve saha dışında doğru şeyler yaptığımızı gösteriyor. Burada 5 senelik mukavelem var. Burası benim evim ailem. Bunun dışında başka şeyler söylemek doğru değil. Konuşulması doğru işler yaptığımızı gösteriyor, bunlar bizi mutlu ediyor." diyerek sözlerini noktaladı.