BIST 10.083
DOLAR 32,38
EURO 34,80
ALTIN 2.442,22
HABER /  DÜNYA

ABD'nin yeni hedefi Hizbullah!

ABD, Suriye hükümetinin muhaliflere yönelik baskısının ardında Hizbullah olduğunu öne sürdü.

Abone ol

Hizbullah militanlarının Suriye hükümet güçlerine eğitim ve danışmanlık verdiği ve ülkenin çeşitli bölgelerinden muhaliflerin püskürtülmesinde rol oynadığı belirtildi.

Hazine Bakanlığı’nın açıklamasında, Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah’ın da bu faaliyetleri koordine ettiği öne sürüldü.

ABD daha önce de Hizbullah’ın Suriye hükümetine destek verdiğini öne sürmüştü. Ancak bu son suçlamalar Beyaz Saray’ın Suriye’de muhaliflere destek konusunda yeterince rol oynamadığı yönündeki şikayetlere bir yanıt olarak değerlendirildi.

AVRUPA'YI VURABİLİR

Suriye’yle ilgili suçlamaların ardından ABD Dışişleri Bakanlığı Terörle Mücadele Koordinatörü Daniel Benjamin de Hizbullah’ın her an Avrupa’daki bazı hedeflere saldırılar düzenleyebileceğini öne sürdü.

Benjamin, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Bizim tespitlerimize göre, Hizbullah ve İran yakın gelecekte terör faaliyetlerini ve operasyonlarını sürdürecek. Hizbullah, Avrupa’da söz sahibi ve son dönemdeki faaliyetleri sivillere verilecek zararları ya da siyasi tepkileri gözetmediklerine işaret ediyor. Hizbullah’ın uyarmadan vurabileceğini düşünüyoruz” diye konuştu.