BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,13
ALTIN 2.303,58
HABER /  MEDYA

ABD'nin son seçeneği Erdoğan’a kast etmek!

Star gazetesi yazarı Ardan Zentürk, ABD ile yaşanan krizi ele aldığı yazısında ABD'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast düzenleyebileceğini iddia etti.

Abone ol

FETÖ'ye kol kanat geren Washington, 15 temmuz darbe girişiminin başarısız olmasından sonra Türkiye'ye karşı hırçın politikasının dozunu arttırdı.

PYD'ye tonlarca silah yardımı, Gülen'in iade edilmemesi, vizelerin askıya alınması kararı, ABD'nin düşmanca tavırlarından badece bazıları. Peki bundan sonra ne olacak?

Star gazetesi yazarı Ardan Zentürk, kendini güçlü gören ABD'nin muhtabanı ikna değil razı etmeye çalıştığını yazdı. FETÖ ve YPG konusunda iki ülkenin uzlaşmaz çelişki yaşadığını söyleyen Zentürk,  "Erdoğan,Türk devletinin/milletinin varlığını tehdit eden bu iki konuda “razı olan” bir politika yürütmez." ifadelerine yer verdi.

Vize krizinin son diplomatik manevra olduğunu düşünen Zentürk, yazısını böyle tamamlıyor:

'ERDOĞAN'SIZ TÜRKİYE ARAYIŞI

"Belli ki, Erdoğan-Bahçeli “beka mutabakatının” sürdürdüğü bu mücadelede gelebilecek ağır bir darbeyi bekleyenler var. Milliyetçi-muhafazakar cephenin dünyaya karşı sergilediği “Kuvvayı Milliye duruşunun” yeni bir saldırıyla sarsılabileceğinin hesabını yapanların olduğu bir gerçek. Sessiz bir şekilde “sonuç” bekliyorlar.

“Uzlaşmacı”kimlik taşıyarak saldırgan güçle işleri yoluna koyabileceklerinin işaretini vermeye çalışıyorlar. Yeni bir emperyalist darbede ortaya çıktıklarında ise “güçlü lobilerin” desteğini arkalarına alacaklarından eminler.

Bu “olağan şartlar” altında olmayacak. ABD’den gelen tutum, Avrupa’nın Almanya başta bu politikaya sağladığı katkı, “Türkiye’yi kontrol edip, kendi emperyalist gündemlerine razı etmek isteyen” güçlerin “Erdoğan’dan kurtulma” telaşının tırmandığını gösteriyor.

SON DİPLOMATİK MANEVRALAR

Belli ki, yaşadıklarımız son “diplomatik manevralar...” “Çocukları”15 Temmuz akşamı Marmaris’te Erdoğan’ı öldürmekle görevliydiler, yeniden kast edebilirler mi, evet...

Söylediğim, bir komplo teorisi değildir, aman dikkat!..