BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.509,24
HABER /  DÜNYA

ABD'nin istediği Papaz Andrew Brunson kimdir FETÖ ile...

Fethullah Gülen'i iadede ayak direyen ABD'nin 'en üst' düzeyde istediği papaz Andrew Brunson kimdir Türkiye'de neyle suçlanıyor? Donald Trump'ın Erdoğan'dan istediği papaz eşi ile sonbaharda gözaltına alınmıştı. Papaz FETÖ'den...

Abone ol

TÜRKİYE'de darbe girişiminde bulunan Fethullah Gülen'i iadede ayak direyen ABD, Türkiye'de FETÖ üyeliğinden tutuklanan papazı istedi. Peki Donald Trump'ın nezaket kurallarını çiğneyerek istediği papaz Andrew Brunson kimdir, eşi ile neden gözaltına alındı neden tutuklandı?

Fethullah Gülen'i iadede ayak direyen ABD'nin 'en üst' düzeyde istediği papaz Andrew Brunson, sonbahardan beri cezaevinde. 

Protestan cemaatine ait İzmir Diriliş Kilisesi’nin başında olan papaz Andrew Brunson ve eşi Norine Brunson 7 Ekim 2016 tarihinde gözaltına alındı. Norine Brunson, 20 Ekim tarihinde sınırdışı kararıyla tahliye edildi. Papazın ise FETÖ bağlantıları ortaya çıktı.

FETÖ'DEN TUTUKLANDI
ABD vatandaşı olan papazın FETÖ örgütü ile olan bağlantılarını gizli tanık ifşa etti. 9 Aralık 2016 tarihinde mahkemeye çıkan papaz Andrew Brunson tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Fethullah Gülen'i vermeyen ABD'nin FETÖ'cü papazını istemesi Beyaz Saray'ın niyetini ortaya koydu. Washington Post'ta Erdoğan'ın ABD'ye ayak bastığı gün Fethullah Gülen'e yazı yazdırmaları da bunun ilk işaretiydi. Görünen o ki Donald Trump yönetimi de CIA projesi olan olan Fethullah Gülen'den vazgeçmeyip onu kullanmaya devam edecek.

Fethullah Gülen'in pişkinliği! Utanmadan bunları yazdı

Erdoğan ne dedi tercüman Trump'a nasıl çevirdi?