BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,80
ALTIN 2.394,58
HABER /  DÜNYA

ABD'li yetkiliden ABD'ye kritik uyarı

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı John Boehner, ABD'nin İran'ın nükleer silah geliştirmesini önlemek için daha neler yapması gerektiğini anlattı.

Abone ol

Boehner, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kongre'nin kabul ettiği İran Yaptırım Yasası'nın ABD Başkanı Barack Obama'ya, Tahran'a nükleer programını terk etmesi için baskı uygulamada çok sayıda seçenek sunduğunu belirtti.

Obama'nın bu seçeneklerin bazılarını kullandığını ifade eden Boehner, ''Başkana kullanması için birçok seçenek sunduk. Bunların bazılarını kullandı, ancak İran'ın uluslararası topluma katılmasını sağlamak için kullanılabileceği daha araçlar var'' ifadesini kullandı.

Boehner, ABD'nin bu konuyla alakalı olarak ne gibi adımlar atması gerektiğine dair detay vermedi ancak Obama'nın, ''Masadan hiçbir seçeneğin kaldırılmaması gerektiği'' yönündeki değerlendirmesine katıldığını kaydetti.

İran'ın nükleer silah geliştirmesinin ''Tümüyle kabul edilemez'' olduğunu vurgulayan Boehner, ''Bu meseleye bir çözüm bulunmalı. Sorun tırmanıyor ve bu bende büyük bir kaygı yaratıyor'' dedi.