BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,76
ALTIN 2.399,09
HABER /  GÜNCEL

Fethullah Gülen'in acı günü!

İzmir'de yaptığı eğitim faaliyetleri ve hayırlarıyla tanınan Mahmut Sarıoğlu tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Abone ol

Fethullah Gülen'in 1965 yılından itibaren Kestanepazarı'nda arkadaşlığını yapan 'Köse' lakaplı Mahmut Sarıoğlu için yarın Hatay'daki Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) İlahiyat Fakültesi Camii'nde Cuma namazından sonra cenaze töreni düzenleneceği öğrenildi. Sarıoğlu, Özel Şifa Üniversitesi Tıp Fakültesi Basmane Hastanesi'nde 70 gündür yoğun bakımda tedavi görüyordu.

Antalya'ın Akseki ilçesine bağlı Cimi köyünde 12 Nisan 1933'te doğan Sarıoğlu, 1955 yılında İzmir'e yerleşti. İzmir'de esnaflık yapan ve Münevver Sarıoğiu ile evli olan Sarıoğlu, 2 çocuk babasıydı. Sarıoğlu, çevresinde eğitim hizmetlerine yönelik çalışmaları ve hayırseverliğiyle biliniyordu.

Oğlu Kazım Sarıoğlu, "Kendini hayır ve eğitim işlerine adamış babam Mahmut Sarıoğlu'nu hayatı, eğitim ve hayır işlerinde geçti. Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi kendisini 'Köse' diye çağırırdı. İzmir'den ayrılıncaya kadar onun yanından hiç ayrılmadı. En son 2006 yılında da Amerika'ya ziyaretine gitmiş, 15 gün yanında kalmıştı" dedi.