BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

ABD'li Rubin: Üçüncü darbe Erdoğan'ın canına mal olabilir

Eski ABD Başkanı Bush'un danışmanı Michael Rubin 3. darbe iddiasında bulundu, Erdoğan'ı hedef aldı.

Abone ol

Eski Başkan Bush’un danışmanı Rubin, yeni darbenin “çok daha kanlı” olacağını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu darbeyi hayatı ile ödeyebileceğini söyledi.

ABD'nin Ortadoğu ve Türkiye uzmanı eski Pentagon çalışanı Michael Rubin'in önceki gün American Enterprise Institute'de yayınlanan makalesi Türk-ABD gerilimini özetler nitelikte. Gülen'in iade etmeye bin dereden su getiren ABD, hükümete ve Erdoğan'a yönelik düşmanca tavrını sürdürüyor.

15 TEMMUZ'DAN ÜÇ AY ÖNCE SÖYLEMİŞTİ

15 Temmuz darbe girişimini üç ay önceden “fısıldayan” ABD eski Başkanı George Bush’ın da danışmanlığını yapmış olan Michael Rubin, Türkiye’deki darbe heveslilerini heyecanlandıracak tahrik dolu yeni açıklamalarda bulundu.

"ERDOĞAN HAYATI İLE ÖDEYEBİLİR"

Türkiye’de âdeta yeni bir darbe olmasını isteyen ifadeler kullanan ABD'nin Orta Doğu ve Türkiye uzmanı eski Pentagon çalışanı Rubin, bu darbe ile “Erdoğan’ın durdurulması” gerektiği gibi imalarda da bulundu.

ÜÇÜNCÜ DARBENİN SONU KANLI BİTECEK

15 Temmuz’daki askerî darbe girişiminin çok amatörce yapıldığını ve bu darbe girişiminin Erdoğan’a düşmanlarını temizleme imkânı verdiğini söyleyen Rubin “Bana göre bazı Gülen takipçileri darbeye katıldı ve buna dair ön bilgiler zaten mevcuttu. Ancak darbeye aynı zamanda Kemalist subaylar da katıldı” vurgusunu yaptı. Rubin ayrıca, AK Partili bazı ordu mensuplarının da darbeye katıldığını ileri sürdü.  

Rubin, "Ama üçüncü bir darbe en şiddetlisi olabilir; pekala Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hayatına da mal olabilir" diye yazdı.