BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,77
ALTIN 2.506,57
HABER /  GÜNCEL

ABD'li Rahip Brunson hakkında flaş karar! Ev hapsi...

FETÖ ve PKK adına suç işlediği ve casusluk yaptığı iddiasıyla yargılanan ABD'li din adamı Andrew Craig Brunson'un tutukluluğu ev hapsine çevrildi. Brunson cezaevinden evine naklediliyor...

Abone ol

ABD Başkanı Donald Trump'ın bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan serbest bırakılmasını istediği ABD'li rahip Andrew Brunson'la ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. Son dakika kararına göre ABD'li rahip Brunson'un tutukluluğu 'sağlık sorunları' dikkate alınarak ev hapsine çevrildi.

YURTDIŞINA ÇIKIŞ YASAĞI... İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından geçen hafta çarşamba günü görülen duruşmada tutukluluk halinin devamına hükmedilen Brunson, avukatı İsmail Cem Halavurt aracılığıyla sağlık sorunlarını da gerekçe göstererek karara itirazda bulundu.  İtirazı değerlendiren mahkeme, Brunson'ın İzmir'deki adresinde 'konutunu terk etmekten yasaklanması' ve yurt dışına çıkış yasağı uygulanmasına karar vererek tahliyesini kararlaştırdı.

HER NE KADAR ÇARŞAMBA GÜNÜ REDDEDİLMİŞSE DE... Kararda, "Her ne kadar 18 Temmuz 2018 tarihli oturumda sanık ve müdafi tarafından yapılan tahliye talebi reddedilmişse de CMK 104 ve 105. maddeleri uyarınca mahkememizce dosya üzerinde yapılan yeniden değerlendirme neticesinde sanığın savunmasının alınmış oluşu, sanığa isnat olunan suçlar yönünden delillerin büyük oranda toplanmış oluşu, sanık ve müdafi tarafından iletilen sağlık mazereti, sanık her ne kadar yabancı ülke vatandaşı ise de tutukluluktan elde edilecek faydanın etkin adli kontrol hükümleriyle sağlanabilecek oluşu hususları nazara alınarak tahliyesine karar verildi" denildi.

BRUNSON NEYLE SUÇLANIYOR?.. Rahip Andrew Craig Brunson'un "Örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlediği" iddiasıyla 15 yıla kadar, "Devletin güvenliği bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri siyasal ve askeri casusluk maksadıyla temin etmek" suçlamasından 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyordu.

TRUMP TAHLİYE EDİLMEMESİNİ ELEŞTİRMİŞTİ... Son duruşmada Rahip Brunson'un tutukluluğunun devam etmesi kararı için çok sert tepki göstermişti. Karar için "utanç" nitelemesi yapan Trump, "Erdoğan, bu harika Hristiyan baba ve kocanın serbest bırakılması için bir şey yapmalı. O yanlış bir şey yapmadı ve ailesinin ona ihtiyacı var" demişti. 

POMPEO: EVİNE DÖNME ZAMANI... ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, 19 Temmuz günü CBN (Christian Broadcasting Network) kanalına yaptığı açıklamada, Rahip Brunson’ın tutukluluğu konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkiye’ye mesajının ne olduğunun sorulması üzerine, “Rahip Brunson’ın eve dönme ve özgür olma zamanı” demişti.

ABD'li Papaz Brunson davasında karar çıktı!

Rahip Andrew Brunson kimdir FETÖ ile...

ABD’den kritik Türkiye kararı! Satışlar durduruldu