BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,56
ALTIN 2.496,14
HABER /  GÜNCEL

Abdestsiz çıkmayın diyen Kilis Valisi bakın nereye atandı!

Yayınlanan Valiler Kararnamesi ile birlikte IŞİD saldırıları ve açıklamaları nedeniyle çok konuşulan Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Karaman'a atandı.

Abone ol

Valiler Kararnamesi yayınlandı ve 24 ilin valisi değişti. Değişen isimlerden birisi de Kilis'e yapılan saldırılarla ilgili yaptığı açıklamalarla sosyal medyada olay olan Süleyman Tapsız.

Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Karaman'a atandı. Yerini ise Mülkiye Baş Müfettişi İsmail Çataklı'ya bıraktı. Süleyman Tapsız, saldırı nedeniyle yaptığı açıklamalarla gündeme oturmuştu.

KİLİS VALİSİ'NİN OLAY OLAN SÖZLERİ

Rapor Süleyman Tapsız'ın söylediği iddia edilen sözlerle gündeme oturdu. CHP'nin raporundaki o sözler şöyle:

-Süleyman Tapsız, konunun bir milli güvenlik meselesi olduğunu, kendisini ve ailesinin de can güvenliği bulunmadığını, kendisinin bölgede yürütülen hükümet politikalarını uygulamakla ve verilen talimatları yerine getirmekle yükümlü olduğunu, çözümün kendisinde olmadığını birkaç kez vurgulamıştır. Açık sınır kapısına hayır diyemeyeceğini ifade etmiştir.

"SÜPERMEN DEĞİLİM ROKETLERİ HAVADA YAKALAYAMAM"

-Bu bilgileri Milli Savunma Bakanı’na da aktardığını belirten Tapsız, tedbirler almaya katkı sunduklarını, halkı anonslarla bilgilendirdiklerini, kendilerinden kaynaklı bir sıkıntı olmadığını, ancak kendisinin süpermen olmadığını roketleri havada yakalayamayacağını aktarmıştır.

KURŞUN ADRES SORMAZ Kİ...

-Çözümün o tarafta bir güvenli bölge olduğunu, ABD’nin Türkiye’nin çözümüne yanaşmadığını, Rus S 300 ve S 400’lerinin varlığından dolayı Suriye hava sahasına bizim uçaklarımızın giremediğini söyleyerek, ‘Kurşun adres sormaz ki’ şarkısını hatırlatan Tapsız, önlem almada Ankara’dan ileride çalışmalar yürüttüklerini söyleyerek, AFAD’ın yeni kuracağı alarm sistemi için öncü fikri verdiklerini aktarmıştır. ‘Ben bildiğimi söylerim, inanmanız gerek’ cümleleri ile kendi çocuğunun da okula gittiğini, Roketin 200 metre  ötelerine düştüğünü, kendilerinin de korktuğunu aktarmıştır.

"ABDESTSİZ ÇIKMAYIN"

Süleyman Tapsız daha önce roketle yaralanan bir kişiyi hastanede ziyareti sırasında 'biz abdetssiz çıkmıyoruz' tavsiyesi ile gündem olmuştu.