BIST 9.065
DOLAR 32,32
EURO 35,13
ALTIN 2.294,98
HABER /  GÜNCEL

ABD'den Türkiye'ye YPG açıklaması!

ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin angajman kuralları içinde YPG hedeflerini vurmasına ilişkin açıklama yaptı.

Abone ol

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Kirby, Suriyeli Kürtlere ve YPG ile bağlantılı diğer güçlere, karışık durumdan istifade ederek yeni bölgeleri ele geçirmeye çalışmamaları çağrısında bulunduklarını bildirdi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, yazılı bir açıklama yaparak Türkiye'nin Azez ve çevresinde tehdit oluşturan güçlere karşı mukabelede bulunmasını değerlendirdi.

Kirby, açıklamasında, "Kuzey Halep bölgesinde yaşanan durumdan dolayı kaygı duymaktayız ve tansiyonu düşürmek için bütün taraflarla çalışıyoruz. Suriyeli Kürtlere ve YPG ile bağlantılı diğer güçlere, karışık durumdan istifade ederek yeni bölgeleri ele geçirmeye çalışmamaları çağrısında bulunduk" ifadesini kullandı.

Türkiye'nin de sınırları içerisinden top atışları yaptığına dair haberler gördüklerini ve Türkiye'nin bu atışları durdurması için çağrıda bulunduklarını belirten Kirby şunları kaydetti:

"Türkiye ve YPG, Azez'in güney bölgesindeki koridorunda önemli bir IŞİD tehlikesini paylaşıyorlar. Bütün taraflara, yatışmayan ortak tehlikeye karşı yoğunlaşmaları ve Münih'te saldırıların durdurulması yönünde alınan karara uymaları çağrısında bulunuyoruz."

John Kirby
John Kirby
YPG