BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,80
ALTIN 2.442,71
HABER /  GÜNCEL

ABD’den Türkiye’deki vatandaşlarına korkutan uyarı

ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'yi seyahat etmeyi planlayan vatandaşlarını uyardı. Uyarıda, Türkiye'deki terör olaylarına dikkat çeken Bakanlık, özellikle 2 noktaya dikkat çekti.

Abone ol

ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'ye ziyaret gerçekleştirmeyi düşünen vatandaşlarına uyarıda bulundu. İstanbul ve Güney Doğu'ya ziyaret gerçekleştirmeyi düşünen vatandaşlarından ziyaretlerini gözden geçirmelerini isteyen Bakanlık, konu ile ilgili web sitesinden bir yazı yayımladı.

ABD'nin uyarı yazısında Türkiye'deki artan terör eylemlerine dikkat çekildi. İstanbul ve Güneydoğu'ya gitmeyi düşünen vatandaşlarına gerçekleştirecekleri ziyaretten kaçınmalarını tavsiye eden Dışişleri Bakanlığı, ABD devlet görevlilerinin de Türkiye'ye gerçekleştireceği ziyaretlere kısıtlama getirdi.

Turistik alanlara dikkat çekildi

ABD Dışişleri Bakanlığı, yayımladığı açıklamada Türkiye'deki terör saldırılarının büyük etkinlikler, turistlerin yoğun olduğu yerler, restoranlar, gece kulüpleri, ibadethaneler ve çeşitli ulaşım merkezlerinde gerçekleştirildiğini ve özellikle yabancıların cinayet ve adam kaçırma eylemlerinde hedef alındığını belirtti.

Bakanlık ayrıca vatandaşlarına, kişisel güvenlik önlemlerini gözden geçirmelerini, yerel haber kaynaklarını takip etmeleri ve her an tetikte olmalarını önerdi.