BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,96
ALTIN 2.422,30
HABER /  GÜNCEL

ABD'den MİT TIR'ları iddianamesiyle ilgili açıklama

MİT TIR'ları iddianamesinde, 'FETÖ imamlarının ABD Başkonsolosluk ve Büyükelçiliğiyle iletişime geçtikleri' ve bu iddianın ABD'li makamlar tarafından cevaplanmadığı almıştı. ABD elçiliği iddiayı yalanladı. Ancak savcılıktan da jet hızıyla cevap geldi.

Abone ol

MİT TIR'larının durdurulmasına ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından dün yeni bir iddianame hazırlanmıştı. Söz konusu iddianamede MİT TIR'ları olayını organize ettikleri öne sürülen FETÖ imamlarının ABD Başkonsolosluğu ve Büyükelçiliğiyle iletişime geçtiklerinin tespit edildiği ve bu konunun kendilerine sorulduğu yer almıştı. ABD elçiliği "savcı temsilciliklerimizle iletişime geçmemiştir" açıklaması yaptı. Savcılık ise 30 Haziran'da yazının gönderildiğini açıkladı.

MİT TIR'larının durdurulması davasında rekor hapis istemi

 "İDDİAYI DESTEKLEYECEK BİLGİ YOK"

Elçilikten yapılan açıklamada, "MİT TIR'larının durdurulması' olayları sırasında, ABD Büyükelçiliği ve Başkonsolosluğu'nun Fethullah Gülen'e yakın kişiler tarafından telefonla arandığına dair basında çıkan haberleri takip etmekteyiz. Basında yer alan haberlerin aksine, bu hususla ilgili olarak büyükelçilik ve başkonsolosluktan herhangi bir bilgi talebinde bulunulmamış ya da savcı tarafından bu temsilciliklerimizle iletişime geçilmemiştir. Büyükelçilik ve başkonsolosluk, söz konusu iddiaları doğrular nitelikte hiçbir bilgiye sahip değildir. ABD Adalet Bakanlığı ve ABD'nin diğer ilgili kurumları, geçtiğimiz yıl meydana gelen darbe girişiminin araştırılması ve faillerin adalete teslim edilmesi hususunda Türk mevkidaşlarıyla yakın iletişim halinde çalışmaya devam edecektir" denildi.

YAZI BUGÜN 15:26'DA ULAŞTI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, ABD elçiliğinin açıklamasına jet hızıyla yanıt verdi. Yapılan açıklamada elçiliğe yazının 30 Haziran'da gönderildiği ve yazının bugün 15:26'da teslim edildiği belirtildi.Savcılık gönderi ve teslim edilme kaydını da paylaştı. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı İrfan Fidan imzalı yazıda MİT TIR'larının durdurulması olayının şüphelisi FETÖ'cü  Bayram Andaç ile Muharrem Gözüküçük'ün ABD'nin Ankara Büyükelçiliği ve İstanbul Başkonsolosulğu ile yaptıkları görüşmeye ilişkin bilgiler isteniyor.

İŞTE O YAZI VE SORULAR