BIST 9.468
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.497,16
HABER /  DÜNYA

ABD'den Katalonya'ya kötü haber

Katalonya'nın bağımsızlık ilanına AB'nin ardından ABD'den de tepki geldi. ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Katalonya'yı İspanya'nın parçası olarak görüyoruz." denildi.

Abone ol

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan, Katalonya'nın bağımsızlık ilanıyla ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada, ABD'nin Katalonya'yı İspanya'nın bir parçası olarak gördüğü ve İspanya'nın bu bağlamda attığı adımların desteklendiği vurgulandı.

İşte ABD Doşişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklama:

Katalonya İspanya'nın bir parçasıdır. Biz Madrid'in ülkeyi bir arada tutma çabasını destekliyoruz. İspanya hükümetinin anayasaya dayanarak Katalonya'nın özerkliğini kaldırmasını da destekliyoruz.

"BİZİM TEK MUHATTABIMIZ İSPANYA HÜKÜMETİ"

ABD'nin açıklmasına bir benzer açıklamada ABD'den gelmişti. Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Donald Tusk, Katalonya'nın bağımsızlık ilan etmesiyle ilgili olarak, "AB için hiçbir şey değişmedi. İspanya, bizim tek muhatabımız olmayı sürdürüyor." dedi.

Katalonya bağımsızlığın ilanını kutluyor! Sokaklarda coşku...Katalonya bağımsızlığın ilanını kutluyor! Sokaklarda coşku...Katalonya bağımsızlığın ilanını kutluyor! Sokaklarda coşku...Katalonya bağımsızlığın ilanını kutluyor! Sokaklarda coşku...HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN