BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

ABD'den İsrail'e: Sivillere zarar vermemek için her önlem alınmalı

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Hamas’ın saldırılarından Filistinli sivillerin sorumlu tutulmaması gerektiğini belirterek bu nedenle İsrail'in sivillere zarar vermemek için mümkün olan her türlü önlemi alması gerektiğini söyledi.

Abone ol

Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyinde düzenlenen üst düzey İsrail-Filistin oturumunda konuşan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Hamas'ın Filistin halkını temsil etmediğini, bu nedenle saldırılarının sorumlusunun Filistinli siviller olmadığını ifade etti.

Blinken, “Bu, İsrail'in sivillere zarar vermemek için mümkün olan her türlü önlemi alması gerektiği anlamına geliyor.” dedi.

"Sivil hayatlar, her şeyden daha önemli"

Blinken, Filistinli sivillerin korunmasının önemini vurgulayarak,

Bu, ayrıca gıda, su, ilaç ve diğer temel insani yardımların Gazze'ye ve onlara ihtiyacı olan insanlara ulaştırılabilmesi anlamına geliyor. Bu, sivillerin zarar görmemesi gerektiği anlamına geliyor.
diye konuştu.

Çatışmalarda her sivil yaşamın eşit derecede değerli olduğuna dair temel inançları olduğunu kaydeden Blinken, “Sivil hayatların korunması söz konusu olduğunda hiyerarşi yoktur. Ulusu, etnik kimliği, cinsiyeti, inancı ne olursa olsun sivil sivildir.” değerlendirmesini yaptı.