BIST 10.159
DOLAR 32,11
EURO 35,09
ALTIN 2.466,53
HABER /  GÜNCEL

ABD'den ateşkes çağrısına destek

Amerikalı yetkililer Suriye'de çatışmalardan en fazla etkilenen yerlere insani yardım ulaştırılabilmesi için geçici ateşkes ilan edilmesini isteyen Uluslararası Kızılhaç Örgütü'ne destek verdi.

Abone ol

Amerikalı yetkililer Suriye'de çatışmalardan en fazla etkilenen yerlere yardım ulaştırılabilmesi için ateşkes ilan edilmesini isteyen Uluslararası Kızılhaç Örgütü'ne destek verdi.

Kızılhaç, taraflarla günde en az iki saat çatışmalara ara verilmesi için müzakerelerin sürdüğünü açıklamıştı.

Amerikalı yetkililer ayrıca Cumhurbaşkanı Beşar Esad'ın şiddet sarmalına son vermemesi halinde ek önlemler alınabileceği konusunda uyardı.

Bu arada Suriye'de dün yaşanan şiddet olaylarında, Cumhurbaşkanı Beşar Esad karşıtı 100'den fazla kişinin öldürüldüğü yolunda haberler geliyor.

Kimi insan hakları örgütleri, Humus kentinin Baba Amr semtine yönelik yoğun bombardımanda 40'tan fazla kişinin öldürüldüğünü bildirdi.

Humus, iki haftadır Suriye ordusunun kuşatması altında.

Esad muhalifi aktivistler, kimi binaların tamamen enkaz yığınına döndüğünü söylüyor.

Bir sahra hastanesinin de bombardımanda vurulduğu, fakat içerideki personelin zarar görmediği bildirildi.

Kuşatma esnasında tanık olunan en yoğun bombardımanlardan biri ardından Suriye ordusunun Baba Amr'a kara harekâtı hazırlığı içinde olduğu şüphesi daha da arttı.

Kuzey eyaletlerinden, Türkiye sınırına yakın İdlib'de kimi köylere hükümet güçlerinin baskın düzenlendiği belirtiliyor.

İdlib'de kaydedildiği belirtilen ancak bağımsız kaynaklarca doğrulanamayan video kayıtlarında 500 kadar Suriyeli asker, orduyu terkedip isyancılara katıldıklarını ilan ederken görülüyor.

Görüntülerdeki askerler birer birer birliklerini açıklarken, sivilleri koruma yemini ediyor.

BBC muhabiri Jim Muir, internette bu türden video kayıtların daha önce de yayınlandığına, ancak ilk kez yüzlerce askeri bir arada orduyu terkederken gösteren kayıtlara rastlandığına dikkat çekiyor.