BIST 11.236
DOLAR 42,56
EURO 49,62
ALTIN 5.751,74
HABER /  POLİTİKA

ABD'deki Kuran-ı Kerim sergisine büyük ilgi!

Bakan Bozdağ, ABD'nin başkenti Washington'da açılan "Kur’an-ı Kerim Sanatı: Türk ve İslam Eserleri Müzesi'nin Hazineleri" sergisine ziyarette bulundu.

Abone ol

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ABD'deki temaslarının üçüncü gününde Smithsonian Enstitüsü Freer ve Sacler Müzesinde açılan, her biri yüzlerce yıllık 47 el yazması Kur'an-ı Kerim yer aldığı sergiyi gezdi. Müzenin küratörü Massumeh Farhad, el yazmaları hakkında Bozdağ’a bilgi verdi.

Kur’an-ı Kerim sergisi hakkında değerlendirmelerde bulunan Bozdağ, "İslam’ın ilk dönemlerinden bugüne kadar pek çok kıymetli sanatkarın eserleri, Kur’an-ı Kerim ve İslam sanatlarının pek çok önemli eserleri burada sergileniyor." dedi.

ABD'deki Kuran-ı Kerim sergisine büyük ilgi! - Resim: 0

BİLGİLENDİRMEK İÇİN KADIN HAKLARI ELE ALINDI

Bozdağ, İslam’a ait temel bilgilerin de sergi içerisinde aktarıldığına dikkati çekerek, "Sergilenen Kur’an-ı Kerimlerdeki ayetler özel seçilmiş. Kadın hakları, Kur’an’ın nitelikleri, dua ve abdest gibi konular ele alınmış. Bu da bilgilendirmek için yapılmış." ifadesini kullandı.

ABD'deki Kuran-ı Kerim sergisine büyük ilgi! - Resim: 1

İSLAMOFOBİYE KARŞI ÇOK ÖNEMLİ HİZMET

Sergiyi ziyaret edenlerin İslam’ın kuralları hakkında bilgi edinme imkanı bulduğunu vurgulayan Bozdağ,"Bunun islamofobiye karşı çok önemli bir hizmet olduğunu düşünüyorum. İnsanları Kur’an-ı Kerim ve İslam hakkında doğru bilgilendirmeleri bakımından da çok büyük faydaları var." diye konuştu.

ABD'deki Kuran-ı Kerim sergisine büyük ilgi! - Resim: 2

Kültür ve Turizm Bakanlığının yanı sıra Türk Hava Yolları, Koç Holding ve Doğan Holding’in desteğiyle geçen hafta ziyarete açılan sergi, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü ile Smithsonian Enstitüsü Freer ve Sacler Müzesinin iş birliğiyle gerçekleştirildi.