BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,70
ALTIN 2.488,79
HABER /  DÜNYA

ABD ve Rusya savaşında son durum! ABD uçak gemisi yola çıktı

SURİYE 'de ABD ve Rusya savaşı başlamak üzere...ABD Başkanı Donald Trump'ın "Hazır ol Rusya, füzeler geliyor" açıklamasının ardından Rusya, İngiltere ve Suriye ordusunda yoğun askeri hareketlilik yaşanmaya başladı. Erdoğan Trump'tan sonra Putin'le de telefonda bir görüşme yaptı.

Abone ol

SURİYE 'de ABD ve Rusya savaşı her an başlayabilir. ABD ve Rusya'dan karşılıklı hamlelerle kozlarını paylaşıyor. İran Şam'ın yanında yer alacağını açıkladı.İsrail ise İran'a gözdağı vererek İran'ın Suriye topraklarını kullanması halinde Suriye'yi haritadan sileriz tehdidinde bulundu.

Tüm bunlar yaşanırken savaşın merkezinde yer alan Esad'ın ise Trump'ın açıklaması sonrası ordusunu geri çektiği ve askeri üsleri boşalttığı iddia edildi. Rus askeri polisi, kimyasal saldırı iddialarının merkezindeki Doğu Guta'nın Duma ilçesine bugün gireceğini duyurdu. ABD uçak gemisi ve filo Akdeniz'e doğru yola çıktı.

ABD Başkanı Trump, "Suriye'yi hemen vurabiliriz de hiç vurmayabiliriz de" derken, Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron, "Esed'in kimyasal silah kullandığına dair elimizde kanıt var" dedi... Almanya Başbakanı Angela Merkel'den son dakika, "Suriye'de hiçbir hava saldırısına katılmayacağız" açıklaması yaptı... Ortadoğu resmen 3. dünya savaşının eşiğine geldi ortalık kaynıyor. İşte Suriye'de yaşanan gelişmeler...

23:45ABD BİR KARARA VARAMADI

 ABD Başkanı Trump, Ulusal Güvenlik ekibiyle Suriye'yi görüştü. Görüşmeyle ilgili Beyaz Saray'dan "Suriye konusunda kesin bir karar verilmedi. ABD müttefikleriyle görüşmelere devam ediyor. Trump, İngiliz ve Fransız liderler ile görüşecek." açıklaması yapıldı.

22:00İNGİLTERE'DEN BEKLENEN KARAR

 Suriye ile ilgili olarak bakanlarını acil toplantıya çağıran İngiltere Başbakanı Theresa May, kimyasal silah kullanımını önlemek için ABD ve Fransa'yla yola devam kararı aldı.

18:50TRUMP: TOPLANACAĞIZ, KARAR YAKINDA

 ABD Başkanı Trump Suriye ile ilgili "Bugün toplanacağız, kararımızı yakında alacağız" dedi.

18:05ABD: SAVAŞ CENEVRE'DE BİTER

A BD Savunma Bakanı James Mattis, Suriye ile ilgili bir açıklama yaptı. Mattis, "ABD, Suriye'deki savaşı bitirmek için Cenevre sürecine bağlı" ifadelerini kullandı.

16:24ERDOĞAN VE PUTİN'DEN KRİTİK GÖRÜŞME

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Rusya Devlet Başkanı Putin'le bir telefon görşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Suriye'deki durum ele alındı. İki liderin yakın temasta mutabık kaldığı belirtildi.

16:18RUSYA'DAN ÜÇ ÜLKEYE UYARI

Bakanlık Sözcüsü Zaharova haftalık basın toplantısında ABD-Rusya arasında yaşanan gerilime dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. İsrail saldırısı Suriye'deki istikrarı kötüleştirdi...Gerilimi tırmandırmak istemiyoruz...Doğru olmayan suçlamaları destekleyemeyiz. ABD ve Fransa'nın saldırı tehditleri BM Sözleşmesi'ne aykırı. Duma'da kimyasal saldırı bulgusuna rastlanmadı. 

16:03NATO'DAN SURİYE REJİMİNE ÇAĞRI

 NATO Suriye rejimine Duma'da kimyasal silah inceleme heyetinin erişimi sağlanmalı çağrısında bulundu.

ABD uçak gemisine bakın! Amerika Suriye savaşı için bunu yolladıABD uçak gemisine bakın! Amerika'da bundan 20 tane varABD uçak gemisine bakın! Amerika'da bundan 20 tane varABD uçak gemisine bakın! Amerika'da bundan 20 tane varHABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

14:44MERKEL: SALDIRIYA KATILMAYACAĞIZ

 Almanya Başbakanı Angela Merkel, son dakika açıklamasında "Almanya Suriye'ye hava saldırısına katılmayacak" dedi. Esed rejimini vurmayacağını ilan eden Merkel, "Suriye'de her türlü tedbir alınmalıdır" ifadelerini kullandı...

14:08MACRON: KİMYASAL KANITIMIZ VAR

 Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron, Suriye konusunda yaptığı son dakika açıklamasında "Esad'ın kimyasal silah kullandığına dair kanıtımız var. Kanıtlar doğrulanırsa Suriye'ye saldırıya karar verilecek" dedi...

13:20TRUMP: SALDIRI HER AN OLABİLİR

 Trump Suriye'ye saldırı konusunda yeni bir açıklama yaptı. Trump'ın açıklaması kafaları karıştırdı. Trump ''Suriye'ye saldırı tarihi vermedim. Saldırı her an olabilir de asla olmayabilir de'' dedi.

11:26RUSYA'DAN ABD'YE MESAJ

Kremlin'den gerilimle ilgili açıklama geldi. Kremlin'in açıklaması şöyle: Planlanmış Putin ve Trump görüşmesi yok.Tansiyonu yükselten adımlardan kaçınmak gerekir.

09:20İNGİLİZ SAVAŞ GEMİLERİ KIBRIS'A İNDİ

Güney Kıbrıs'taki Akrotiri hava üssüne çok sayıda İngiliz savaş uçağı indi, görüntüleri itv ekrana getirdi.

08: 05DOĞU GUTA'DA KONTROL ESAD'A GEÇTİ

Rusya Savunma Bakanlığı, Suriye ordusunun Doğu Guta'da tamamen kontrolü sağladığını duyurdu. Rusya Savunma Bakanlığı'nın Suriye'deki ateşkesi izleme merkezi, Suriye ordusunun Doğu Guta'yı Ceyşul İslam’ın elinden aldığını duyurdu. Bölgeden yaklaşık 8000 militan ve 40.000 sivilin tahliyesi için anlaşma sağlandığı öğrenilmişti.

08:00BM: KONTROLDEN ÇIKMASINI ÖNLEYİN

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, krizin taraflarına seslendi ve "Durumun kontrolden çıkmasını önleyin" dedi. Guterres'ın çağrısının hedefinde BMGK daimi üyeleri ABD, Rusya, Fransa, İngiltere ve Çin var.

ABD SAVAŞ GEMİLERİ YOLA ÇIKTI

Trump'ın savaş ilan eden Twitter mesajıyla ayağa kalkan dünya, bu kez de Virginia'daki deniz üssünden ayrılıp Akdeniz'e doğru ilerleyen ABD savaş gemilerini izliyor.

Türkiye hangi tarafta? ABD'li yetkiliden ilginç açıklama

ABD 'kıyamet günü' uçağını havalandırdı! İşte özellikleri