BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

ABD ve PYD'den şaşırtan Münbiç kararı

ABD’li yetkililer ve terör örgütü PYD’nin Münbiç’te bir barajda yaptığı toplantıda, Münbiç’in ÖSO’ya teslimi kararı alındığı iddia edildi.

Abone ol

Türk silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu ( ÖSO) birliklerinin 2 ayda Suriye’nin Afrin bölgesinde kontrolü sağlamasının ardından, gözler PYD/YPG kontrolündeki Münbiç’e çevrildi.

Afrin’den sonra sıranın Münbiç’e geleceğini belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amerikan askerlerinin buradan çekilmesini istemiş ve Türk askerinin oraya girerek bölgeyi gerçek sahiplerine teslim edeceğini söylemişti.

ABD'NİN KONTROL NOKTALARI OLACAK
Gazete Habertürk'ten Neşet Dişkaya'nın haberine göre Türkiye’nin Münbiç’teki kararlı tutumu üzerine, ABD yetkililerinin terör örgütü PYD/YPG ile Münbiç’te bir barajda önceki gün toplantı yaptıkları ileri sürüldü. Toplantıda Münbiç’in ÖSO’ya teslim edilmesi konusunda karar çıktığı iddia edildi. Toplantıda aynı zamanda belirli yerlerde ABD noktalarının olması ve Fırat’ın batısında kesinlikle PYD/YPG’nin olmaması yönünde karar alındığı da belirtildi.

ABD: Türkiye'yi tehdit ediyor! Çekilmesini isteriz

ABD'den Münbiç'te görev gösterisi! Neler oluyor?..ABD'den Münbiç'te görev gösterisi! Neler oluyor?..ABD'den Münbiç'te görev gösterisi! Neler oluyor?..ABD'den Münbiç'te görev gösterisi! Neler oluyor?..HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN