BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,79
ALTIN 2.409,55
HABER /  GÜNCEL

ABD sözcüsünden haddini aşan Zarrab yanıtı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın New York’ta devam eden Reza Zarrab davasına atıfla yaptığı ‘17 - 25 Aralık tuzağını götürüp ABD’de kurdular’ açıklamasına Washington sözcüsünden haddini aşan cümlelerle jet yanıt geldi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dünkü AK Parti Grup Toplantısı'nda New York’ta devam eden Reza Zarrab davasıyla ilgili "17 - 25 Aralık tuzağını götürüp ABD’de kurdular" demişti. Washington’dan bu sözlere jet hızıyla yanıt geldi.

Reza Zarrab ve Halkbank yöneticisi Mehmet Hakan Atilla ile ilgili dava ABD Dışişleri Bakanlığı’ndaki salı günkü basın brifinginin de gündemindeydi. Dışişleri Sözcüsü Nauert’e Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın "17 - 25 Aralık tuzağını götürüp ABD’de kurdular" şeklindeki açıklaması hatırlatılarak "ABD Türkiye’ye karşı bir komplo mu kuruyor?" diye soruldu.

"HER ZAMANKİ ŞEKİLDE CEVAP VERECEĞİM'

Soruyu gülümseyerek yanıtlayan Sözcü Nauert, "Biz bu hikayeyi Türkiye’den daha önce de duyduk; aynı şarkı, aynı dans. Bizi darbe kışkırtmakla suçladıkları son seferde verdiğim cevabın aynısını vermek zorunda kalacağım. Bunun saçma olduğunu söyleyeceğim" dedi. 

'SONRA SÖYLEDİĞİNE PİŞMAN OLUR'

Bir NATO müttefiki olan Türkiye’den bu tür açıklamalar gelmesini nasıl yorumladıklarının sorulması üzerine ise Nauert, "Gördüğünüz gibi bu yıl ilişkilerimizin bir iyi bir kötü olduğu ülkeler var. Biri bir şeyler söyleyebilir, sonra söylediğine pişman olur. Türkiye bir NATO üyesi ve ABD’nin değer verdiği bir müttefik. Türkiye ile güçlü ilişkilerimiz var. Ancak ABD’nin darbe tezgahladığına ilişkin yorum yapmak gerekirse çok basit olarak gülünç. Bence kendileri de bunun farkındalar" diye konuştu.