BIST 9.093
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,64
HABER /  GÜNCEL

Metin Topuz'un Reza Zarrab kehaneti

Abdulkadir Selvi, ABD'nin konsolosluk görevlisi Metin Topuz'un 22 Mart 2016'da Reza Zarrab ile ilgili şaşırtıcı öngörüsünü köşesine taşıdı.

Abone ol

ABD’nin İstanbul Başkonsolosluğu irtibat görevlisi Metin Topuz'un 22 Mart 2016'da WhatsApp hesabından açtığı, “Zarrab” başlıklı grupta, yazdıkları gündemde.

Topuz, bilindiği üzere 17-25 Aralık öncesi FETÖ şüphelisi polis müdürleri ve firari eski savcı Zekeriya Öz ile irtibatı tespit edilen ve 'Anayasal düzeni ortadan kaldırmak' ile 'casusluk' suçlarından tutuklanmıştı.

1.5 yıl önce WhatsApp'tan "O İranlı çok yakında konuşmaya başlayacak” diyen Topuz'u yazan Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, "Zarrab’ın konuşacağını nereden biliyordu?" diye sordu. İrtibat görevlisi Topuz'a dikkat çeken yazar, köşe yazısında şu ifadeleri kullanıyor:

"EBRU GÜNDEŞ'İN NE DİYECEĞİNİ MERAK EDİYORUM"
"ABD’nin İran’daki yaptırımlarını delen dünyadaki en önemli aktörlerden birisi ABD’ye gidiyor, başkonsolosluğun polis ve yargıyla irtibatı sağlayan görevlisinin haberi olmuyor! Zarrab, ABD’ye uçmadan önce Metin Topuz’la ya da başka bir birimle irtibatını tespit edersem yazacağım. Bu aşamada sadece kuşkumu ifade etmekle yetiniyorum. O gün eşiyle birlikte Miami’ye uçan ünlü sanatçı Ebru Gündeş’in ne söyleyeceğini merak ediyorum."

Selvi, daha önce Hürriyet'te yayınlanan ve şifresi kırılan Topuz'un telefonundaki Whatsapp yazışmalarına yer verdi:

Metin Topuz: Hürriyet gazetesine göre, Reza Zarrab, Miami’de tutuklanmış.

Metin Topuz: Umarım Obama savcıyı suçlamaz.

ABD Başkonsolosluğu’nda görevli ABD’li diplomat K.: Wow Zarrab... FBI mı, DEA dosyası mı? Söylediler mi?

Metin Topuz: FBI...

ABD’li diplomat K.: Adamım. Büyük vuruş...

Metin Topuz: FBI’a Türkiye’de iyi şanslar diliyorum. Türkiye’deki şirketleri hakkında bilgi almaya çalışacaklar.

ABD’li diplomat K.: Hahahahaha yeah. Politik bağlantıları nedeniyle eğlenceli olmayacağına eminim. Dubai ayağının olduğuna eminim, hatta orada daha iyi şans.

Metin Topuz: O İranlı. Çok yakında konuşmaya başlayacak.

ABD’li diplomat K.: İnşallah.

Abdulkadir Selvi'nin yazısının tamamı